Mastodon iPhone 4S: La nova càmera compacta de casa? | Apple i altres

iPhone 4S: La nova càmera compacta de casa?


En els darrers anys, els Srs d’Apple, s’han centrat en millorar la càmera de l’iPhone a cada generació. Amb l’iPhone 4S, aquesta millora sembla per molts, l’únic reclam per a canviar el seu iPhone 4. Però, és tant bona la nova càmera com diuen? A continuació faré un breu anàlisis de les seves característiques i prestacions.


Com acostuma a ser habitual en Apple, les especificacions tècniques de la càmera no són molt extenses. Només es parla d’un sensor CMOS retroalimentat de 8 Mpx, una nova òptica de 5 elements amb lluminositat de f2.4 i la incorporació d’un filtre Infraroig (IR). Aquest filtre permet que el color de les imatges no es vegi afectat per la part de l’espectre infraroig de la llum. I per a contrarestar la pèrdua de nitidesa de la imatge, degut al filtre IR, Apple ha incorporat un cinquè element que promet augmentar en un 30% la nitidesa de la imatge.

La lluminositat també ha millorat, passant de f2.8 del l’iPhone 4, a f2.4, és a dir, una mica més de 1/3 de diafragma. Això permet mantenir la sensibilitat del captor més baixa i oferir millors resultats. El focal se suposa que no ha canviat, sent aquest d’uns 29mm de pas universal, i donant unes prestacions molt polivalents a mig camí entre un angular i una obertura estàndard.

Una altra millora, que ve de la mà del nou processador A5, és la velocitat d’encesa de la càmera i de presa de fotos. L’iPhone 4S necessita només 1,1s per a disparar la primera foto i mig segon entre captures.


Vist això, podem dir que la millora de la càmera respecte del model anterior ha sigut substancial. Però, el nou iPhone 4S pot fer que ens oblidem de la nostra càmera compacta habitual? La resposta és complicada. Aquesta no està en la resolució o la qualitat de la imatges, sinó en el processament al que estan sotmeses. El contrast i saturació amb que tractarà les fotos l’iPhone 4S servirà per a dissimular qualsevol carència, i permetrà donar a les imatges un aspecte molt atractiu.

La frontera entre els smartphone i algunes càmeres compactes sembla cada cop més petita, i la diferència que poden oferir les compactes no ens compensen portar un altres dispositiu a sobre. Les òptiques de les compactes són evidentment millors, i els sensors una mica més grans, però les funcionalitats que aporta un smartphone fan que la balança s’equilibri per a molts usuaris. El que realment marca la diferència són les aplicacions i els serveis basats en connectivitat i localització, que revolucionen el concepte de la fotografia. La potència de processament, la possibilitat de treballar els continguts i l’edició d’aquests en un iPhone 4S, i sobretot, la seva visualització en un pantalla de qualitat indiscutible, fan que aquest sigui una opció molt interessant davant les tradicionals càmeres compactes. A més, no cal oblidar el que va dir Scott Forstall a la darrera Keynote: “La millor càmera, és la que portes a sobre!

A continuació us poso una foto feta amb un iPhone 4S, sense processat posterior, per a que pugueu comprovar la seva qualitat.





3 comentarios

Amb el que val un iphone 4s et pots comprar una càmera slr o dues compactes amb objectius intercanviables (tipus olympus pen). Més limitacions: flash de l'iphone fa pena, òptica petita, lentitud a l'hora de disparar, impossibilitat de canviar modes ( per exemple macro) etc etc....Això sí el telf sempre el portes a sobre.

Reply

M'ho deixava: impossibilitat d'usar targetes de memòria

Reply

Pero tots els programes post-tractament, possibilitats de compartir, videp 1080p amb estabilitzador, etc.

Les carencies fisiques les compensa amb el tractament fent que quasi puguis prescindir d'ell per la majoria de casos.

Aixo si, si vols qualitat, careteja la reflex, que jo ho faig, para todo lo demas .... iPhone 4S!! Jejej

Reply

Publica un comentari a l'entrada