Mastodon L'iPhone ja té 5 anys! | Apple i altres

L'iPhone ja té 5 anys!


Tot just fa 5 anys, Steve Jobs va presentar al món el concepte de telèfon mòbil que havia concebut Apple. Les seves paraules van ser:

Aquest és un dia que he estat esperant durant dos anys i mig. De tant en tant apareix un producte revolucionari que ho canviarà tot

I tenia tota la raó del món. Aquell gener del 2007 es presentava el primer smartphone d’Apple, després d’haver col·laborat amb altres fabricants, i no haver tingut èxit. Podem dir, que va ser llavors quan va canviar el rumb de la telefonia mòbil i la manera d’entendre com havia de ser i com ens havíem d’interactuar amb el dispositius mòbils.

Però que va fer que l’iPhone fos un producte tant important i que revolucionés tota la industria de telèfons mòbils? Steve Jobs el va presentar com un iPod, un telèfon revolucionari i un navegador d’internet. Un dispositiu multitàctil amb només un botó. Un concepte totalment nou i evolucionat, respecte els terminals que hi havia en aquella època. Mai s’havia vist quelcom igual i tothom es preguntava com s’havia pogut concebre la telefonia mòbil sense aquelles característiques. Apple ho havia tornat a fer. De la mateixa manera que ho va fer amb l’iPod, Apple havia tornat a encertar un altre cop.


L’iPhone original o també conegut com EDGE va ser llençat al juny del 2007 principalment als Estats Units. Un any més tard, i pel seu llançament internacional, es va presentar l’iPhone 3G. Un nou disseny i la capacitat de connectar-se a xarxes 3G, molt més ràpides que les EDGE. Juntament amb aquest model va arribar l’App Store, que va elevar les possibilitats del telèfon fins a límits que mai s’havia pensat.

L’iPhone 3GS va ser una actualització menor presentada al Juny del 2009, que principalment incorporava un nou processador per a moure totes aquelles aplicacions noves que ens descarregaven de l’App Store. El canvi va arribar amb l’iPhone 4. Nou disseny exterior, millor processador i sobretot la incorporació d’un pantalla d’alta resolució i d’una càmera posterior molt digna per a un telèfon mòbil.


El passat octubre, Apple va presentar l’iPhone 4S, que de la mateixa manera que va fer amb el 3GS, va ser una actualització menor d’un dels terminals més venuts de la història. La principal novetat va ser la inclusió de Siri, un sistema de reconeixement de d’ordres per veu realment sorprenen.

Aquest repàs serveix per a veure com Apple ha anat conquistant poc a poc al consumidor amb un telèfon fàcil d’emprar i que incorpora un ecosistema polit, amigable i estable. El futur que ens espera, segurament, estarà basat en l’experiència de l’usuari, les possibilitats que ens pot oferir el telèfon, i no pas en una revolució hardware. De ben segur que Apple ens tornarà a sorprendre! I mentre esperem, us deixo el vídeo de la presentació del primer iPhone.



Publica un comentari a l'entrada