Mastodon Gatekeeper, el guardià de l'OS X Mountain Lion | Apple i altres

Gatekeeper, el guardià de l'OS X Mountain Lion


Gatekeeper és una nova prestació de seguretat que incorporarà OS X Mountain Lion. Aquesta ens permetrà controlar quines aplicacions poden descarregar-se i instal·lar-se en el nostre Mac. Això sí, segueix sent decisió final de l’usuari, triar el nivell de seguretat.

S’estableixen 3 nivells:

  • El més restrictiu només permet instal·lar aplicacions des de la Mac App Store. Aquest nivell està pensat per a usuaris inexperts que no hauran de preocupar-se per si les aplicacions que s’instal·len estant validades per Apple.
  • El segon nivell, establert per defecte, afegeix a la llista anterior els desenvolupadors acreditats per Apple, però que per algun motiu no publiquen les aplicacions a la Mac App Store.
  • I finalment, el tercer nivell deixa les coses tal i com les tenim fins ara. És a dir, llibertat per a descarregar e instal·lar aplicacions d’on vulguem.



Com podeu veure, Mountain Lion vindrà carregat de novetats. I Gatekeeper n’és una de molt interessant. Més que una empenta a adquirir aplicacions a través de la Mac App Store, considero que és una ajuda per a tots aquells usuaris no avançats d’Apple. Funcionalitats com aquesta ajuden a l’usuari a controlar tot el que arriba avui en dia a través d’internet. Ara només queda esperar a que arribi el nou OS X, o que Apple es decideixi a activar-lo en Lion com es rumoreja.


Publica un comentari a l'entrada