Mastodon iOS 6: la meva opinió | Apple i altres

iOS 6: la meva opinió





El dissabte ja no ho vaig poder resistir més i em vaig instal·lar l'iOS 6 a l'iPhone. En primer lloc he de dir que si voleu que aquesta versió beta us funcioni bé és necessari fer-ho restaurant el telèfon i no pas actualitzant. Si ho fem per aquest darrer mètode moltes coses nos ens funcionaran correctament. Així que si voleu provar l'iOS 6 us recomano que registreu el vostre iPhone com a desenvolupador i així podreu fer una restauració neta.




Després de poc més de dues hores ja tenia fet un balanç, i les meves conclusions van ser contradictòries. La part positiva és que la versió beta d'iOS 6 és molt estable. Vaig obrir totes les apps que tinc i cap va fallar. Inclús aplicacions com Nike+ i Endomondo que fan servir Google maps, amb l'iOS 6 commuten sols als mapes d'Apple. Gratament sorprenen! L'única pega que li vaig trobar és que el teclat respon molt lent. Hi ha coses que falten acabar, però que són degut a que és una beta i s'hi està treballant.

La part negativa és que l'iOS 6 sembla més una iOS 5.2 amb un bon rentat de cara que no pas un salt de versió. Les novetats principals són tres: nous Mapes, Siri en castellà i la funció No molestar. La resta de novetats són petites millores.




Respecte dels mapes, n'esperava bastant més. La seva càrrega i la navegació és substancialment més ràpida que amb Google maps, però de moment estant una mica verds. Falta informació de punts d’interès i de transports públics, i la sorprenent vista 3D de les ciutats només està disponible per unes poques. Això sí, ara tenim navegació per veu que s'agraeix molt. Tot i així, Apple té molt camí per recórrer i espero que ho faci abans del llançament de la versió definitiva de l'iOS.

Siri ja parla castellà, però sembla que ha baixat un parell de cursos. Entén el que dius quasi a la perfecció però no realitza funcions que feia fins ara. No obstant, no crec que costi gaire acabar de polir Siri en castellà. Lo més difícil ja està solucionat que era el reconeixement de veu.




Respecte de la darrera funció, No molestar, em venia molt de gust provar-la. Però em sembla que no està del tot implementada, ja que tot i que es podia configurar la seva encesa i apagada, no m'ha funcionat del tot.

Per acabar, comentar que la beta és molt estable. He llegit moltes opinions en diversos blogs, i en la majoria d'ells és diu que està plena de bugs, d'errades, i realment no és així. Les aplicacions m'han funcionat sense problemes, fins i tot jocs com Modern Combat 3. Les aplicacions com Whatsapp funcionen a la perfecció, i no tenen retards de minuts com diu la gent. La meva opinió és que la gent es llença a actualitzar a versions beta amb moltes presses. Si vols provar-la cal que registris el teu UDID de l'iPhone o l'iPad, facis una còpia de seguretat, i que llavors restauris el dispositiu amb el software de la versió beta. Qualsevol altre procés portarà a errades i funcionaments estranys aliens a la beta.




Com podeu veure, l'iOS 6 ja està entre nosaltres, i tot i que podia haver vingut més carregada, no li farem un lleig a les novetats que ens portarà. Així que com a conclusió, dir-vos que l’iOS 6 funciona correctament en un iPhone 4S i que si el voleu provar no tindreu cap problema. Jo de moment m’he tornat a la iOS 5.1.1 ja que diuen que amb la versió 6 la bateria dura menys, i aquest és un punt important per a mi. Tot i així, no descarto tornar-lo a provar quan la beta ja estigui en la versió 4 o 5. Llavors, segurament, me la deixaré instal·lada fins al seu llançament definitiu.




2 comentarios

Publica un comentari a l'entrada