Mastodon Apple s'enfronta a la suspensió d'operacions a Itàlia | Apple i altres

Apple s'enfronta a la suspensió d'operacions a Itàlia




La situació d'Apple a Itàlia és cada dia més complicada. El Departament de Comerç del país va condemnar a la companyia de Cupertino el desembre a pagar una multa de 900.000 € per no informar al seus clients que disposaven de 2 anys de garantia al comprar qualsevol producte electrònic, tal i com indiquen les lleis europees. Per tant, Apple no pot oferir un servei com AppleCare sense indicar als seus clients que les lleis europees ja protegeixen els mateixos productes durant un període de 2 anys.

Apple es va veure obligada a posar un missatge a la seva web aclarint el funcionament del servei AppleCare i de la protecció al consumidor que les lleis europees ofereixen. No obstant, l'autoritat italiana encarregada del cas ha considerat insuficient el missatge al consumidor. Per tant, si Apple no rectifica i ofereix una garantia gratuïta de 2 anys per a tots els seu productes haurà de pagar una nova multa de 300.000 € i inclús podria enfrontar-se a una cancel·lació de les seves operacions a Itàlia durant un màxim de 30 dies. En aquests moments ja no hi ha opció a més apel·lacions, i només queda que Apple respongui a l'autoritat italiana.

Esperem que la decisió que surti d'aquest procés beneficií als usuaris i s'esclareixi d'una vegada si la garantia dels productes d'Apple, almenys a Europa, és de 1 o de 2 anys.

Publica un comentari a l'entrada