Mastodon Apple ha presentat l'iPhone 5 | Apple i altres

Apple ha presentat l'iPhone 5




I finalment es va presentar. Després de tants rumors, Phil Schiller va pujar a l'escenari del Yerba Buena Center de San Francisco per a presentar el nou iPhone 5. El nou telèfon d'Apple segueix la línea del seu antecessor, però fa créixer la seva pantalla, a la vegada que s'aprima, quedant un terminal més prim i lleuger. Una molt bona actualització però no una revolució. Però abans de dictar el veredicte anem repassant les novetats.




Nova Pantalla
Finalment Apple ha decidit canviar la mida de 3,5" present des del primer iPhone, per una de 4" amb una resolució de 1.136x640 píxels, una relació de 16:9 i un 44% més de saturació de color.. Per a aconseguir aquesta nova mida, s'ha allargat la pantalla, deixant el mateix ample que l'antic iPhone. D'aquesta manera, és guanya una filera d'icones, però no suposa un inconvenient alhora d'escriure amb una sola mà. Aquest extra de mida de pantalla permetrà que les aplicacions puguin mostrar més continguts, però fins que els desenvolupadors les adaptin, es mostraran unes franges negres a dalt i a baix. De moment, les aplicacions d'Apple (iMovie, Pages, etc.) i la d'alguns desenvolupadors estaran adaptades. Veurem el que triguen a fer compatibles les seves aplicacions. En el cas del canvi de pantalla a resolució retina, l'adaptació va ser lenta, i en alguns casos, no es va produir mai. Esperem que aquest cop les coses siguin diferents i Apple els hagi donat les eines per poder adaptar fàcilment les seves aplicacions.

Processador i connectivitat
El nou iPhone disposa de LTE integrat en el mateix xip que s'empra pel 3G, fent que el intercanvi entre ambdós modes sigui quasi instantani. Per a poder gestionar aquesta nova pantalla, l'iPhone 5 incorpora un renovat processador A6, que segons Apple, aconsegueix el doble de rendiment i velocitat en la CPU, i el doble de rendiment gràfic per a la GPU, que el seu antecessor A5X. Apple ha confirmat també que el nou telèfon requerirà de nano-SIM.

La connectivitat WiFi s'ha millorat arribant a 150Mb amb el protocol 802.11a/b/g/n i recepció de doble senyal amb freqüències de 2,4GHz i 5GHz. A Espanya el suport per a LTE serà limitat, permetent només arribar als 42Mbps del DC-HSPDA mentre les operadores no facin desplegament de LTE que permeti arribar a 100Mb.




Bateria
La bateria és un dels altres aspectes que s'ha millorat respecte de l'iPhone 4S, aprofitant l'espai extra que aporta la nova pantalla, la reducció de mida de la SIM i del connector Lightning. Tot i així no suposo una gran millora. Caldrà esperar a veure les proves de rendiment dels primers usuaris.




Càmera
Lleugera millora a la ja boníssima càmera de l'iPhone 4S. La del iPhone 5 comptarà amb 8 Mpx, 3.264x2.448 píxels de resolució, sensor retroil·luminat, filtre híbrid d'infraroig i obertura de f/2,4. La millora arriba amb un nou mode dinàmic per a situacions amb poca llum. El nou processador A6 és un altre dels aspectes que es complementa amb la càmera i permet millora no tant sols la captura d'imatges en situacions de baixa lluminositat, sinó poder fer fotografies encara més ràpid i així disminuir el soroll de la imatge. A continuació us adjunto una fotografia feta amb un iPhone 5.




A banda del hardware, el software de l'iPhone 5 permet millores con la possibilitat de fer fotografies mentre gravem un vídeo o fer fotografies panoràmiques de forma molt senzilla. La captura de vídeos a 1080p s'ha millorat, i la càmera frontal s'ha actualitzat per a poder capturar vídeos a 720p.




Àudio
L'àudio de les trucades s'ha millorat substancialment gràcies a una nova tecnologia que suporten algunes operadores, i al fet que l'iPhone 5 incorpora 3 micròfons per a millora la qualitat del soroll i aconseguir un àudio més nítid en les trucades.

Una altra millora va arribar de la mà de l'iPod Touch, i van ser els nous auriculars EarPods. Aquests nous auriculars tenen 2 sortides pel so i segons Apple milloren sensiblement la qualitat del so.




Nou Connector Lightning
El connector, com tots els rumors apuntaven, ha sigut redissenyat passen de 30 pins a només 8. És un connector més petit, discret i reversible. També s'ha millora la durabilitat i la velocitat de transferència. Per a tots aquells que tenim accessoris amb el connector de sempre, Apple posarà a la venta una adaptador. El problema, caldrà passar per caixa.


I fins aquí les principals novetats que acompanyen el nou iPhone 5. El telèfon estarà disponible en color blanc i negre a partir del proper 28 de setembre, i es preveu que els preus, ja incrementats des del 1 de setembre degut a la pujada de l'IVA, siguin lleugerament superiors als que tenia l'iPhone 4S.

Per acabar, concloure que l'iPhone 5 és una gran renovació, però no és una revolució. Apple ha creat un telèfon que compleix a la perfecció les necessitats del mercat, pantalla més gran, connexió LTE, millor càmera de fotografies, etc., però no revoluciona el mercat dels smartphone. Segurament no era el moment de la revolució, o no hi ha cap tecnologia que permeti fer el salt de gegant que va fer Apple el 2007 amb la presentació del primer iPhone. Venen un anys de més calma, de lleugeres millores, de petites novetats, i en el fons no és estrany. Els smartphones actuals són equips molt potents, amb moltíssimes prestacions i de mides acceptables, que per al 99,9% de les nostres necessitats diàries són més que suficients. Per tant, cal que siguem més pacients i esperem un temps. Els smartphones milloraran, i segurament Apple estarà al capdavant, però de moment, caldrà ser pacients, la tecnologia ha madurat i caldrà esperar per a un altre salt, això si, ho farem amb uns terminals francament bons que faran que l'espera no sigui tant dura.

  

Publica un comentari a l'entrada