Mastodon iPhone 5S en fase de preproducció? Com? | Apple i altres

iPhone 5S en fase de preproducció? Com?




Heu llegit bé, no m’he equivocat. Acabo de saltar l’alarma. El medi digital DigiTimes acaba de filtrar que Apple es troba en la fase d’aprovació de components, arribant a citar que durant el mes de Desembre es provarien els primers prototips. La font assegura que la producció començaria durant el primer trimestre del 2013. La cosa no queda aquí, DigiTimes assegura que amb l’arribada del nou iPhone 5S ho faria també un nou iPad mini amb pantalla Retina.

Agafem aire un moment i analitzem les coses. Què està fent Apple? Si els darrers moviments feien sospitar un canvi d’aire a l’empresa de Cupertino. Ara hem de sospitar que s’ha perdut el rumb? Aquests rumors m’inquieten, i no perquè Apple presenti un nou terminal pocs mesos després de la actual renovació. El problema és que ja ho ha fet amb l’iPad de 3ªgeneració. Si l’iPad 3 no era el que volien presentar, perquè ho van fer? Quin va ser el moment en què Apple es va preocupar més de la competència que de la seva estratègia? En quin moment Apple va decidir que havia de ser el primer en presentar un producte?


Apple ha sigut innovador, i molt, però la innovació costa, i no tant sols diners. Calen idees, i bones, i sobretot gent que les sàpiga portar a terme. Cal una visió de futur, un camí a seguir. I això és el que no veig. Apple s’està preocupant més de acontentar el mercat, d’oferir als clients el que poden trobar a la competència, enlloc de crear el seu espai. L’iPhone s’ha de renovar quan hi hagi prou coses que impliquin un canvi. El mateix per a l’iPad i la resta de productes. Petites actualitzacions o “restyling” no són benvinguts. Hem pagat un preu alt pels vostres productes, i el que esperem és que portin tot el es pugui oferir en aquell moment, i no deixar petits detalls que “durant l’any” aniré afegint. Una renovació per any em sembla poc, però arribo a acceptar-ho, la tecnologia va molt ràpid, però menys temps, perdoneu que ho digui, em sembla una presa de pèl. 


El gran problema de cada generació d’iPhone o iPad que apareix, és que una versió antiga deixa de ser suportada per la nova versió d’iOS. Si les renovacions es feien cada 12 o 14 mesos, la vida d’aquests equips, a nivell de software, era més llarg. Que passarà si les renovacions es fan cada 6 mesos? Quant temps donarà Apple de suport amb el sistema operatiu?


De qualsevol manera, esperem que aquest rumor no passi d’aquí i que Apple reflexioni una mica més sobre la seva estratègia, o el seu futur segurament no serà tant clar.

4 comentarios

Aquest nadal volia regalar-me un iPhone5, i ara que faig? M'espero? No entenc el que estan fent a Cupertino, s'estan preocupant massa de la competència per tal de ser ells els primers en presentar. Això pot fer que perdin la seva essència i convertir-los en una marca com qualsevol altre. Si aquesta noticia es certa, recordant el que ha passat amb els mapes de iOS, podem preguntar-nos ara que ja ha passat un temps: Quina influència pot tenir en una empresa comptar amb algú com Steve Jobs?

Reply

Hola Mathews,

Regalar-te un iPhone 5 aquest Nadal és un gran regal. No ho dubtis, és un molt bon telèfon i segur que acompleix les teves expectatives. Respecte a la renovació de l'iPhone 5S, no li facis cas, és un dels milers rumors que cada dia sorgeixen. Si li haguéssim de fer cas a tots, mai compraríem rés d'Apple. Només vaig emprar el rumor per a comentar els possibles canvis que està patint Apple, i que per desgràcia fins ara no han sigut gaire bons.

Respecte aquests canvis, està clar que el fet que no estigui Steve Jobs ha provocat modificacions de comportament, per dir-ho d'alguna manera. El fet d'haver renovat l'iPad de manera avançada, pot arribar a ser un motiu tant simple com que es vulgui fixar el cicle de renovació de l'iPad abans de Nadal, i no uns mesos després com succeïa fins ara. I així generar moltes més vendes durant el Nadal.

No ho dubtis, iPhone 5 aquest Nadal i a córrer!!!!

Reply

Merci per la resposta Víctor!
Aprofito per felicitar-te pel millor blog d'Appel en català!

Reply

Gràcies Joan,

Me'n alegro que agradi! Per això el faig!!

Reply

Publica un comentari a l'entrada