Mastodon El jailbreak per a iOS 6 s'alliberarà avui | Apple i altres

El jailbreak per a iOS 6 s'alliberarà avui




Finalment ha arribat. Se l’esperava per ahir, però les proves han comportat un extra de temps. Així que, si rés estrany no succeeix, avui mateix es posarà a disposició de tothom les eines per a fer el Jailbreak, de quasi tots els dispositius mòbils d’Apple (l’Apple TV de 3ª generació es queda fora) pels firmware d’iOS 6.X.  Fins i tot a l’iPhone 5 i a l’iPad mini se’ls hi podrà fer el Jailbreak. Han trigat una mica, però els hackers ho han aconseguit.




Però que és el Jailbreak us preguntareu? Doncs senzillament és “obrir” el nostre dispositiu per a poder instal·lar aplicacions o modificacions que Apple no accepta. Quan li fem el Jailbreak al nostre dispositiu, permetem instal·lar Cydia, que no és rés més que una botiga d’aplicacions i modificacions (tweaks). De la mateix que la App Store, Cydia ofereix continguts de forma gratuïta i també de pagament. Dins de Cydia trobarem aplicacions que no han passat el tall de l’App Store al no complir la seva política, personalitzacions de pantalla, modificacions del funcionament del dispositiu, i les eines per a poder alliberar l’iPhone i així poder emprar la Sim d’un altre operador.

Però no és or tot el que llueix. La majoria de vegades, el Jailbreak podrà fer que el nostre dispositiu es torni lent i inestable. A més, a cada actualització que Apple alliberi, haurem d’esperar a que es llencin de nou les eines per a fer el jailbreak, o totes les aplicacions i modificacions que li haguem fet al dispositiu es perdran. Així que, cadascú haurà de valorar el que li interessa. Però lo bo, és que el jialbreak encara existeix i que cadascú pot escollir el que més li interessi.

Podeu comprovar l'estat del Jailbreak a la següent adreça: evasi0n



2 comentarios

Òscar mod

Hola Víctor, tinc un iPhone 5 "lligat" amb movistar. M'estava plantejant la idea de fer el jailbreak, basicament per provar coses noves, sóc molt curios jeje. Que en penses personalment? O faig? Hem quedaré sense telefón? Gràcies i felicitats pel teu blog, m'agrada molt!

Reply

Hola Òscar,

Primer de tot gràcies! Me'n alegro que t'agradi.

El Jailbreak ha canviat molt en els darrers anys, Si bé inicialment hi havia un risc molt alt de que el telèfon quedés com un "maó", ara és més difícil que passi. La cosa ha millorat i s'ha simplificat. Si vols provar-ho, i no tens pressa, et recomano esperar uns dies. Quan es presenten les eines de Jailbreak tenen petits bugs que poliran ràpid.

Si et decideixes a fer el Jailbreak pensa que sempre podràs tornar enrere. Només caldrà que restauris el telèfon amb iTunes i després lo poses la còpia de seguretat. Quedarà com si mai li haguessis fet el Jailbreak.

El Jailbreak t'oferirà moltes modificacions i personalitzacions. Hi ha gent que no "sap viure" sense elles. Que només alliberant-lo poden treure-li tot el potencial al telèfon.

Així que si vols, espera uns dies, ves mirant a diferent foros com li està anant el Jailbreak a la gent i llavors ho proves.

Ja saps, qualsevol dubte me'l comentes.

Reply

Publica un comentari a l'entrada