Mastodon Whatsapp requerirà subscripció anual, i també a iOS!!! | Apple i altres

Whatsapp requerirà subscripció anual, i també a iOS!!!




Fa uns dies que Whatsapp torna a estar en boca de tothom, i per variar, no és per coses bones. Segons declaracions del seu CEO Jan Koum, es confirma que Whatsapp requerirà de subscripció anual de pagament. Primer varem ser els usuaris d'Android, on es requeria el pagament de subscripció (gratuït fins a dia d'avui com a "promoció" que s'anava allargant), i des d'ahir, sembla que els usuaris d'iPhone també haurem de pagar aquesta quota. La intenció de Whatsapp de començar a ingressar diners és imminent, i durant aquest any s'iniciarà la sol·licitud de pagament.

Si ens centrem en iOS, cal aclarir una mica la nova situació que ens trobarem. Tots aquells usuaris que vàrem adquirir Whatsapp pagant per ella, en teoria, vàrem "signar" un contracte de per vida per a emprar el servei, i no se'ns requerirà mai cap pagament addicional. Molt hauríem de canviar les coses per a que succeís. Els canvis, però, arribem pels nous usuaris. Durant aquest any, Whatsapp estarà disponible de forma gratuïta a l'App Store, i tots aquells que se la descarreguin a partir d'aquest moment, si que hauran de fer  front a un model de pagament de subscripció anual d'uns 0,89€. És una xifra molt i molt baixa per a l'ús que li donem a l'aplicació. Però el problema, és que hi ha aplicacions molt més bones que Whatsapp, com és el cas de LINE, i que a més són gratuïtes. Són aplicacions que cerquen el beneficis per altres vies. Per exemple, LINE ingressa diners venen stickers (enganxines), i ofereix els serveis principals de forma gratuïta.

Que us sembla aquest canvi en el model de negoci de Whatsapp? Pagareu la quota de subscripció, en el cas de ser nous usuaris? O migrareu cap a noves plataformes com LINE? Veurem que és el que passa finalment. Està clar que Whatsapp té un quota d'usuaris altíssima, però cada dia que passa tinc més gent a LINE!!



Publica un comentari a l'entrada