Mastodon Aquests són els nous iPhone 6s i 6s plus | Apple i altres

Aquests són els nous iPhone 6s i 6s plus




Sense cap mena de dubte, el producte estrella de cada setembre són els nous iPhone. Aquest any, la Keynote va dedicar molt de temps a la nova versió d’aquests telèfons, que si bé per fora no han canviat, per dintre són totalment nous. Tants són els canvis, que els nous iPhone 6S són lleugerament més grans i més pesats.




La novetat en majúscules d’aquest any és 3D Touch, que juntament amb el Taptic engine, portaran la interacció amb el nostre telèfon a una nova dimensió. A través de diferents pressions sobre la pantalla, amb una resposta física a través de pulsacions basades en lleugeres vibracions, accediren a noves opcions i noves maneres de veure i gestionar el contingut. Podríem dir que la funció és similar a la que obtenim fent clic al botó dret del ratolí.

3D Touch ens obrirà la porta a un seguit de dreceres a diferents opcions, com per exemple crear una cita al calendari només pressionant la icona de la App, previsualitzar el contingut d’un missatge prement-lo en el llistat, o dient-li a Mapes que ens dugui a cada a través de la pressió a la seva icona o fins i tot dibuixar línies més o menys gruixudes segons la pressió.

Les opcions són molt i molt diverses, i la majoria encara no les hem pogut imaginar. Aquestes són les propostes inicials d’Apple, però ara la pilota està a la teulada dels desenvolupadors, i de ben segur que li trauran unes possibilitats sorprenents. La setmana passada, coincidint amb el llançaments dels iPhone als primers països, les primeres aplicacions han començat a actualitzar-se per donar suport a 3D Touch. De moment són poques però es preveu que en breu vagi augmentant.




La segona gran novetat són les noves càmeres, que aquest cop sí que s’han vist molt millorades. La càmera posterior augmenta fins als 12MPx i la frontal fins als 5MPx.

La càmera posterior dels nous iPhone a banda de augmentar la resolució fins als 12MPx, millora el processat de la imatge, reduint el soroll i sobretot millorant el mapeig tons. Per tant, tindrem una representació dels color molt més real i fidel.

La càmera frontal, arrossegada per l’eclosió social dels “selfies” ha rebut una millora molt important. Passa a tenir 5 MPx i a més, incorpora un nou sistema de flash anomenat retina flash. No és rés més que il·luminar la pantalla a l’hora de fer la fotografia, i similar l’efecte d’un led per fer el flash. Això s’aconsegueix amb un nou xip que il·luminarà la pantalla fins 3 vegades més de lo habitual.




En l’apartat de vídeo, la càmera posterior de l’iPhone permet enregistrar vídeos a resolució 4K, ara només falta una pantalla on poder apreciar aquest qualitat. La veritat, no sé si ja era el moment de fer aquest salt, però bé, entenc que per a algú si que serà interessant.

La darrera nova prestació, referent a les càmeres, és la introducció de Live Photos, una mena de fotografies animades amb so. Amb aquest opció activada, al fer una fotografia, s’enregistrarà un segon i mig abans i un segon i mig després. Per a reproduir-la haurem de prémer sobre la fotografia i aquesta cobrarà vida. És com un gif a bona resolució.



Com no podia ser d’una altra manera, a nova generació de telèfon, nous processadors. Normalment el salt és important entre generacions, però aquest cop ha sigut molt important. El nou processador A9 és 70% més potent a nivell de CPU que la generació anterior, i un 90% a nivell de GPU. A més, els nous iPhone incorporen un nou coprocessador M9 que té un millor rendiment, fet que permet implementar finalment la funció d’activar Siri dient “Oye Siri!” en qualsevol situació. Abans només era possible si el telèfon es trobava connectat i carregant.

Finalment, Apple ha aprofitat per a actualitzar el lector d’empremtes Touch ID, fent-lo fins a dues vegades més ràpids. Molts usuaris dient que és fins i tot massa ràpid. Senzillament prement el botó home, se’ns  desbloquejarà el telèfon, i potser només volien veure la hora.

Els nous iPhone, tot i tenir una bateria lleugerament inferior, permetran la mateixa durada que els anteriors iPhone 6.



Al nostre país arribaran a partir del proper 9 de octubre, i segurament aquest mateix divendres es podrà fer la reserva per a recollir en botiga. Estaran disponibles de 4 colors: gris espaial, plata, or i el nou color or rosa.  La pitjor noticia és que Apple els ha pujat de preu. Per tant, caldrà mirar molt bé si hem d’actualitzar el nostre actual telèfon. I vosaltres, us comprareu el nou iPhone 6S? Serà el normal o el Plus?


4 comentarios

Hola Víctor, doncs si demá el recullo a La Maquinista (s´hem fá llarg el dia). El meu será plata de 64 Gb, (he escollit el normal, el Plus és massa gran). Ja t'explicaré com va!!

Reply

Hola Óscar, me'n alegro que hagis pogut reservar el telèfon. Jo tinc reservat un plata i un color or, no em decideixo pel color, els hauré de veure en directe, i també serà el 6S. Tot i que el Plus em cridava molt, prefereixo esperar a triar una pantalla més gran. Diuen que mai podràs tornar a una més petita!

Reply

Bé ja l'estic provant i m'agarda molt! El que més m'agrada pero és la velocitat! És super rapid, m'agrada molt també les fotos Live, la gran qualitat de les fotos i video és espectacular.
L'única "pega" per així dir'ho, és el botó home, trobo que fa més "soroll" (quant el prems) que l'anterior iPhone, no trobes?
Pero en general molt satisfet i sobre tot molt content!
Salutacions,

Reply

Hola Óscar! Tens tota la raó, és un telèfon molt i molt ràpid. Les live fotos encara no les he pogut provar. M'he centrat en el 3D Touch i la función Peek Pop. És una novetat molt interessant que marcarà la manera com interactuem amb les pantallas tàctils en el futur.
Cert, el botó de home és més sorollós, espero que es vagi suavitzant amb el temps!
És un molt bon telèfon, Me'n alegro que estiguis content.
Segueixo provant coses i us vaig informant!

Reply

Publica un comentari a l'entrada