Mastodon Blogo, tornaràs a voler escriure un blog! | Apple i altres

Blogo, tornaràs a voler escriure un blog!

Feia unes setmanes que tenia ganes de reprendre la meva activitat al blog. El dia a dia se’t va menjant el temps, i deixes de costat activitats que consideraves menys importants.

El cas és que necessitava trobar la manera de dedicar-li una estona al blog, i compaginar-ho amb el meu dia a dia. Per això, vaig començar a buscar la fórmula per poder escriure de manera àgil i còmode. Després de navegar per diverses pàgines i cercar en la Mac App Store, vaig trobar Blogo, un editor de blogs que aportava tot el que cercava.

Blogo permet treballar tant amb blogs de Blogger com de Wordpress, i gestionar tants com en tinguem. L’entorn és molt amigable i intiutiu, i permet escriure amb tota la comoditat del món. Però lo més important, aporta unes eines de gestió d’imatges i continguts que el fan totalment recomanable per qualsevol escriptor de blogs.

De vegades una imatge, o millor dit un vídeo, val més que mil paraules. A continuació tenen un vídeo on s’explica les principals bondats de l’aplicació.



Com podeu veure, és una aplicació molt ben realitzada. El disseny encaixa perfectament amb l’estètica de Mac OS, i el seu ús és molt intiutiu.

La pantalla principal és composa de 3 columnes: una primera amb les icones de les principals accions, la segona on veurem els nostres articles escrits o en esborrany, i la darrera columna on tenim l’editor d’articles.


En la primera columna podrem triar entre: escriure un nou article, amagar la segona columna, veure una vista prèvia de l’article, gestionar els comentaris i per últim un accés per a els continguts que volguem posar al article.

La segona columna ens mostra tots els nostres articles, publicats o en esborrany. Podrem cercar a través d’un quadre de o fins i tot filtrar, de manera que ens serà molt fècil trobar allò que busquem.

La tercera columna és pròpiament l’editor d’articles. A la capçalera hi posarem el títol. Just al costat, tenim una icona per a escollir el moment en el que volguem que es publiqui l’article, una opció molt interessant. A sota, tindrem l’espai on redactar l’article. Podrem inserir fàcilment imatges i vídeos, de la mateixa manera que salts tipus “read more”, si la nostra plantilla del blog no ho té per defecte.

És en l’apartat de la gestió de imatges i vídeos, on Blogo va un pas més enllà. Un cop escollim inserir una imatge, se’ns obrirà un quadre per a editar la imatge, retallar-la, triar la mida, si volem que s’obri en una nova finestra, etc.


En la part inferior de l’editor d’articles tindrem la gestió d’etiquetes. Podrem accedir a la llista de les nostres o crear-ne de noves.

Finalment a la part inferior trobarem un requadre amb informació de les paraules del nostre article, una icona de gestió del tipus d’article que volem publicar, i 2 botons: per a guardar l’article per a publicar més endavant i el de publicar.



Blogo ens permet en qualsevol moment fer una previsualització de com quedarà el nostre article. Prement sobre la icona de l’ull en la primera columna se’ns obrirà una finestra que ens mostrarà l’aspecte final que tindrà.


Com podeu veure, és una molt bona aplicació per a escriure en el nostre blog. El funcionament és molt fàcil, intiutiu i de qualitat. Totes les opcions que poguem necessitar estan presents. Crec que finalment he trobat la manera de tornar a esciure en el blog.

Si encara no esteu convençuts, podeu descàrregar l’aplicació en el següent enllaç: Blogo i provar-la durant 21 dies. Així podreu comprovar les seves bondats! Jo ja ho tinc clar, a partir d'ara, Blogo serà el meu editor.


Publica un comentari a l'entrada