Mastodon Aprovades les noves tarifes de dades en roaming per UE | Apple i altres

Aprovades les noves tarifes de dades en roaming per UE




Bones noticies per a totes aquelles persones que viatgen per Europa i volen seguir tenint connexió de dades als seus smartphones. El proper 1 de juliol de 2012 entra en vigor les noves mesures que obliguen a reduir el cost màxim que els operadors poden cobrar als usuaris que naveguin quan es troben en roaming pels països de la UE.

Lluny del nivell de preu que hi ha en el territori nacional (uns 3 cèntims/MB), el preu màxim es fixarà en els 70 cèntims/MB tarificats per KB. Un cost que pot semblar elevat, però comparat amb les condicions actuals, suposa un gran estalvi. La rebaixa serà progressiva aplicant-se cada estiu. Per tant, el 2013 el preu s'haurà reduït a 45 cèntims/MB i a 20 cèntims/MB l'estiu del 2014. A partir de llavors, s'espera una major rebaixa degut a la possibilitat de poder contractar un servei de dades a un operador diferent del que subministra la resta de serveis. És a dir, poder contractar un operador pel servei de veu i un pel de dades. La finalitat de contractar un operador alternatiu per a les dades serà tant fàcil com escollir una xarxa WiFi diferent en el nostre terminal perquè el cost es pagaria directament en la factura habitual.

Per a impedir els ensurts en les factures per consum de dades en roaming, els usuaris actualment reben un SMS d'avís quan el consum supera els 50€ dins de la UE. A partir de 1 de juliol aquesta mesura s'estendrà a la resta de països fora de la UE.

Aquestes mesures, segurament, incentivaran la creació de nous abonaments per a navegar en roaming més econòmics que els actuals. D'aquesta manera, els usuaris es veuran atrats per a contractar una tarifa plana que assegurarà un ingressos mínims als operadors.

Cal mencionar també, que el cost de les trucades i els SMS a la UE seguirà el procés de rebaixa decretat amb anterioritat. Esperem que aquestes mesures, en un món tan global, fomentin la possibilitat de comunicacions necessàries avui en dia per a molta gent.



Publica un comentari a l'entrada