Mastodon iOS 8 podria portar la multitasca real al iPad | Apple i altres

iOS 8 podria portar la multitasca real al iPad




A poc més de 2 setmanes per a la MWC 2014 d’Apple, comencen a sorgir rumors del futur iOS 8. Es tracta d’una prestació molt potent per a l’iPad, i que rivals com la Surface de Microsoft ja fa temps que tenen: la multitasca real.

Sembla que serà una de les novetats més importants de la propera versió de iOS 8. I és una mica estrany, ja que Apple ha defensat l’ús d’una sola aplicació en pantalla per a ser més productiu i més segur, amb les restriccions de passar informació d’una aplicació a una altra. Per tant, seria una rectificació donant la raó a Microsoft o Samsung que des de fa temps ho implementen. No és el primer cop que Apple ho fa, però realment li costa bastant.

Però anem a veure que comportaria tenir dues apps obertes a l’hora en un iPad. D’una banda, seria un gran inconvenient pels desenvolupadors, que haurien de crear les seves apps per a suportar una mida de la meitat de la pantalla, suposant que la multitasca només funcionés en horitzontal. Això vol dir, més layouts i configuracions de pantalla.

D’altra banda hi ha el problema de la seguretat. Les apps de iOS són “sandbox”, és a dir, són sistemes tancats que no interaccionen amb les restes del sistema, fet que les fa molt segures. M’intriga veure com Apple soluciona el possible intercanvi de informació entre les dues apps que tinguem obertes. Potser Apple crearà un espai segur que faci de intermediari.

El que si que està clar és que iOS 7 va sembrar les bases d’un nou sistema operatiu, i que les grans novetats arribaren amb iOS 8. Una mica més de paciència, el 2 de juny està aquí mateix!


Publica un comentari a l'entrada