Mastodon iOS 5: Sincronització WiFi | Apple i altres

iOS 5: Sincronització WiFi


La segona funcionalitat del futur iOS 5 que tractaré, serà la possibilitat de realitzar la sincronització dels dispositius iOS amb l'iTunes, sense necessitat de cable. És a dir, sobre la nostra xarxa WiFi.



El primer que caldrà fer és configurar l’iTunes. Tant senzill com seleccionar la opció de “Sync over WiFi Connection” i actualitzar el dispositiu. A partir d’aquest moment ja disposarem de la sincronització inalámbrica. Ja no caldrà connectar el dispositiu per a que l’iTunes el detecti i puguem realitzar canvis sobre aquest. La sincronització la podrà forçar tant el dispositiu com l’iTunes. Si la connexió es perdés o tallés, la sincronització s’aturarà i es reconstruirà sobre el copiat fins al moment de la desconnexió.

Però la millor característica d’aquesta nova funcionalitat del iOS 5 és la possibilitat de configurar la sincronització automàtica quan es detecti que el dispositiu està en mode Sleep, endollat a la corrent i connectat a la mateixa xarxa WiFi que l’iTunes al que està associat. És la mateixa situació que caldrà per a que el dispositiu faci la còpia de seguretat en l’iCloud.

La veritat és que aquesta nova funcionalitat no que crec que aporti gaire als usuaris. El que elimina és el fet de no connectar el cable amb el dispositiu, però la resta, tenir l’ordinador encès amb l’iTunes obert, trobar-te dins la mateixa xarxa WiFi que l’ordinador, etc., es manté. Per tant, sense haver-ho provat encara, puc dir que no en faré ús d’aquesta opció. No em molesta connectar el dispositiu al portàtil, i a més, no depenc de la velocitat de la meva xarxa WiFi. Una altra cosa és el backup de la còpia de seguretat a l’iCloud, que si que el trobo interessant. Però d’això ja en parlaré en un altre post.

Publica un comentari a l'entrada