Mastodon El nou iPad arriba amb una pantalla Retina. Això s'ha de veure! | Apple i altres

El nou iPad arriba amb una pantalla Retina. Això s'ha de veure!


No van haver-hi moltes sorpreses ahir, Apple va presentar el Nou iPad amb moltes de les característiques que esperaven. Ahir vàrem conèixer el primer tablet capaç de desbancar l’iPad 2. I és que Apple ho ha tornat a fer. El seu domini en el sector de les tablets és tant gran que ja poden posar-se les piles la competència. Però bé, anem a lo interessant i repassem totes les novetats d’aquest Nou iPad.


La principal novetat, i que tots esperàvem, ha sigut la inclusió d’una pantalla Retina amb una resolució de 2.048 x 1.536 píxels. Una resolució tant gran, que com va dir Tim Cook, va ser el primer cop que l’iPad tenia més resolució que la pantalla en la que realitzen les demostracions. A més de l’augment de resolució, el Nou iPad mostra els colors més vius que l’iPad 2, fins a un 44% per a ser més exactes. Com podeu veure, una pantalla sorprenent.

Però aquesta pantalla té un inconvenient, requereix d’un hardware igual de potent per a fer-la anar. És per això que Apple ha incorporat un nou processador anomenat A5x dual-core, que tot i que pot confondre, porta integrat un processador gràfic de 4 nuclis. Segons van comentar ahir, el Nou iPad té més memòria i resolució que la Xbox o la PS3. Com podeu veure, un digne rival a les consoles tradicionals.


Una altra novetat ha sigut la millora de la càmera posterior. Aquest nou iPad hereta la càmera de l’iPhone 4S però amb només 5 megapíxels. Això si, la qualitat respecte l’iPad 2 fa un salt molt gran degut a la inclusió del sensor retroalimentat, la òptica de 5 elements, el filtre IR i l’ISP (processament de senyal d’imatge), i gravació de vídeo en qualitat Full HD 1080p amb estabilitzador d’imatge.


Una sorpresa ha sigut la inclusió limitada de Siri, implementant només la funció de reconeixement de veu, amb la que podrem dictar-li qualsevol cosa. Això sí, l’assistent per veu de Siri tal i com el coneixement a  l’iPhone 4S, seguirà sent exclusiu del telèfon.

Més novetats. Finalment Apple ha decidit apostar per les noves tecnologies i el Nou iPad disposarà de connexió 4G LTE. D’aquesta manera, la velocitat de descarrega passa dels 3,1 Mbps de la versió 3G de l’iPad 2, fins als 73 Mbps en el nou. A més, el nou iPad incorpora bluetooth 4.0. I el més sorprenen, és que Apple ho ha aconseguit fent que l’autonomia segueixi sent de 10 hores connectats per WiFi i de 9 si ho fem a través de les xarxes mòbils.

Respecte a les mides, el Nou iPad té un gruix de 9,4 mm i un pes de 652 grams. És una mica més gruixut i pesa un pèl més pesat que l’iPad 2, però és totalment lògic tenint en compte totes les novetats que incorpora.

El Nou iPad arribarà a EEUU el proper 16 de març, i no es farà esperar gaire. El proper 26 de març ja el tindrem en les nostres terres. Els preus i les capacitats seran les mateixes que en l’iPad 2, i seguiran estant disponibles en color blanc i negre.


Si voleu veure la Keynote d’ahir ho podeu fer a pitjant el següent enllaç: Keynote Nou iPad.




Publica un comentari a l'entrada