Mastodon Els dipositius mòbils d'Apple menteixen sobre el nivell de càrrega? | Apple i altres

Els dipositius mòbils d'Apple menteixen sobre el nivell de càrrega?


Com succeeix amb cadascuna de les presentacions de nous productes d’Apple, la blogosfera es torna “boja” intentant trobar pegues a aquests productes. Primer va ser el torn a l’escalfament del Nou iPad. Un tema sense gaire sentit, i que a més, avui s’ha pogut saber que tot i que s’escalfa, és dels tablets que menys ho fa. Però tot i que normalment troben problemes poc importants, n’hi ha d’altres que podríem dir, són interessants. És el cas de l’indicador del nivell de bateria del nostre iPad, iPhone o iPod Touch.

La sospita va aparèixer quan es va detectar que el nou iPad seguia carregant un cop assolia el nivell de 100% de bateria. Un estudi ha revelat que els dispositius mòbils d’Apple no terminen de carregar la seva bateria fins a 2 hores després d’indicar que s’ha arribat a la totalitat de la càrrega. De fet, si desconnectem el dispositiu quan ens indica que està carregat, podríem arribar a perdre 1,2 hores de bateria.

Però, on està el problema? És exclusiu del nou iPad o afecta a tots els dispositius mòbils d’Apple? Segons indiquen des de ZDNet, l’algoritme de la bateria del nou iPad està equivocat. Quan es troba carregat del tot, la seva bateria pot durar fins a 11,6 hores. Però amb l’indicador al 100%, la seva durada és de només 10,4 hores. Com podeu veure, representa una pèrdua del 10% de la bateria quan desconnectem al arribar al 100% de la bateria. Aquest problema sembla que sempre ha existit. Quan els dispositius indiquen el 100%, sembla ser que la bateria es troba al voltant del 97%. El motiu principal és el de preservar el bon estat de les nostres bateries. Amb l’arribada del nou iPad ha quedat palès aquest fet degut a que incorpora unes bateries molt més potents, i el diferencial entre la càrrega real i la indicada pel dispositiu ha sigut prou gran per a detectar-ho.

Amb tot això, però, ens sorgeix el dubte: hem de desconnectar el dispositiu quan assoleixi el 100% de bateria, preservant la integritat de la nostra bateria, o el deixem unes hores més per a tenir més autonomia? De qualsevol manera, segurament Apple, tal i com va fer amb el problema de les barres que indiquen la cobertura, es pronunciarà “arreglant” el problema de l’indicador del nivell de bateria. Mentrestant, si voleu una mica més d’autonomia, no desendolleu el vostre iPad o iPhone fins unes hores després d'aconseguir la càrrega complerta.

Publica un comentari a l'entrada