Mastodon Google Now arriba a iOS a través de la seva app de cerques | Apple i altres

Google Now arriba a iOS a través de la seva app de cerques




Ahir, i per sorpresa, Google va actualitzar la seva App de Cerques (Google Search) incloent el servei de Google Now. Pels que no coneixeu aquest servei, us puc dir que és la gran aposta de Google per a la darrera versió de Android. Google Now és un assistent personal que arriba per a competir directament amb Siri.




Per a que us feu una idea del que pot fer Google Now, només instal·lar-ho ja sap on visc i on treballo, i per tant, em mostrava el trànsit pel recorregut que faig amb la moto. També em va mostrar la previsió del temps per avui. Com que ahir va ploure i vaig agafar el Tram, al arribar a la parada, em va mostrar els horaris d’arribada dels propers tramvies. Fa por, oi? Doncs sí. Encara que no ho vulguem, Google, Apple i d’altres recopilen informació constantment. Encara que no ho sapiguem. Quan consultem una adreça als mapes, o cerquem quelcom per internet, estan aprenent informació de nosaltres. Això ho hem d’acceptar, és el preu que cal pagar per a tenir tot un seguit de serveis gratuïts.

Acceptat això, només puc dir que Google Now és un servei amb un molt bon futur. Si un adjectiu el defineix és proactiu. A mesura que recopili cada cop més informació, en mostrarà dades, inclús abans que vulguem cercar-les.




Per a que us feu una idea de la informació que ens pot mostrar, a continuació us llisto les targetes que disposa el sistema:

  • Targetes de transport públic on apareixen els horaris de trens o autobusos que acostumem a agafar
  • Targetes de vol on se’ns mostrar4à les dades del vol que anem a agafar. Per a fer-ho, es basarà amb la informació de confirmació de vol rebuda en el correu de Gmail.
  • Targetes d’informació útil per a viatges. Si el telèfon detecta que estem en u altre país, ens mostrarà informació útil per a moure’ns per la ciutat. També ens informarà de llocs d’interès o events famosos a prop de on ens trobem.
  • Targetes de temps, d’informació de borsa i del trànsit, oferint-nos una ruta òptima per a dirigir-nos al un lloc on hi anem sovint.
  • Targetes de confirmació de la nostra estada en un hotel, reserva de restaurant o targetes d’entrades a un espectacle.
  • Targetes de recordatori per a un aniversari
  • Targetes amb alertes meteorològiques
  • Targetes amb fotografies públiques que s’hagin fet a prop de on ens trobem
  • Targetes capaces de traduir paraules o frases en la llengua del país en el que ens trobem, o fins i tot el càlcul del canvi de la divisa.


Com podeu veure, un seguit de serveis molt i molt interessants, que s’aniran a justant a les nostres necessitats a mesura que el servei es basi nodrint de la nostra informació. Però de moment, el servei té 2 punts negatius que espero que Google arregli en futures actualitzacions. El primer és que el sistema no té notificacions push, i per tant, haurem d’entrar a l’aplicació per a consultar les targetes que Google Now ens ofereix. I el segon, és que el servei requereix de localització constant i per tant, la nostra bateria se’n ressentirà un mica. No incrementa molt el consum, però si una mica. Esperem que en futures actualitzacions es redueixi l’ús de la localització i la durada de la bateria no empitjori. Per la resta, un servei totalment recomanable.

Podeu descarregar l’aplicació a través del següent enllaç: Google Search. 

Publica un comentari a l'entrada