Mastodon Steve Jobs ha mort als 56 anys | Apple i altres

Steve Jobs ha mort als 56 anys


Avui, abans de sortir de casa, he rebut un missatge d’un amic. Steve Jobs havia mort feia unes hores. Després que li detectessin un càncer de pàncrees fa uns 2 anys, la seva salut va anar empitjorant poc a poc.

Al arribar a la feina he entrat a internet a buscar més informació. Des d’Apple han anunciat de manera oficial la mort del seu co-fundador. Només entrar al seu portal surt una imatge d’ell i un missatge escrit:

Apple ha perdut un geni visionari i creatiu, i el món ha perdut un ser humà sorprenent. Aquells que hem tingut el plaer de conèixer-lo i treballar amb ell hem perdut un amic molt estimat i a un mentor. Steve deixa enrera una companyia que només algú com ell podria haver creat i el seu esperit serà per sempre els fonaments d’Apple

Steve Jobs era la imatge d’Apple i la seva història defineix la de la pròpia Silicon Valley. De fet, es podria dir que hi ha un abans i un després en el món tecnològic que el marca Apple. Una combinació difícil de replicar que li va permetre connectar la tecnologia amb les tendències, i que explica el tsunami mediàtic que acompanya a qualsevol producte que llença al mercat. Apple fa trontollar el  mercat en el que s’introdueix, perquè els seu productes són simples i marquen tendència, com ho va demostra amb el ratolí. És una empresa capaç de crear un veritable ecosistema, en el que tots conviuen en harmonia.

Jobs sabia vendre el producte, i tenia talent per distorsionar la realitat de tal manera que el públic estigués disposat a pagar més per ells que els de la competència. L’èxit de l’iPhone, malgrat els seus problemes, és un clar exemple. No era qüestió de números, sinó d’emocions.

La noticia d’avui és una noticia trista per a tots els que gaudim de la tecnologia i dels productes d’Apple. Però també ho ha de ser per més gent. Avui hem perdut un geni, un visionari, un líder, un emprenedor, un somiador, un gurú. Ha lluitat tot el que ha pogut i més, i ara li toca descansar. Gràcies per tot Steve, gràcies per crear productes que transmeten sensacions, productes amb ànima, gràcies per tots aquests moments.

 Descansa en pau Steve.

Si voleu conèixer una mica millor a Steve Jobs, en el següent enllaç podeu repassar els millors moments de la seva vida, i a continuació podeu recordar un dels discursos més famosos de la història. 




2 comentarios

Una gran pèrdua, descansi en pau.

Reply

Publica un comentari a l'entrada