Mastodon iPhone 5, tot el que se sap fins ara | Apple i altres

iPhone 5, tot el que se sap fins ara
El mes d’agost s’acaba i amb ell les vacances. Han sigut uns dies de relax, de família i de recarrega de piles per afrontar el nou any “escolar”. Tot i que he fet un breu parèntesi en el blog, les novetats relacionades en el món d’Apple no ho han fet. Ha sigut un mes de novetats principalment relacionades amb el futur iPhone. Així que per a començar la nova temporada us faig un resum de tot el que sabem o pensem que ens presentarà Tim Cook el mes de setembre.

12 de Setembre
Aquesta és la data que els principals medis de comunicació proposen per a la presentació del futur iPhone, batejat per tothom com iPhone 5. A mi no m’acaba de convèncer aquesta nomenclatura ja que el proper terminal mòbil d’Apple serà la sisena revisió, i a més, portarà de la mà la versió 6 d’iOS. M’inclino més a pensar, que tal i com va fer amb l’iPad, el futur iPhone serà presentat com a “Nou iPhone”.
Nova Pantalla
Si fa uns anys els fabricants feien terminals cada cop més petits, la tendència actual és la de crear telèfons amb la pantalla el més gran possible, intentant ajustar les mides i pes del terminal . Les 3,5” polzades de pantalla que sempre han tingut els iPhone es plantegen com a insuficient veien la competència, que presenta terminals amb pantalles 4” polzades o més. Sembla ser que finalment Apple farà un canvi i el futur iPhone tindrà una pantalla de 4” amb un ràtio de 16:9, deixant de banda la relació de 3:2 emprada fins ara. L’amplada seria la mateixa, però l’alçada creixeria permetent afegir una nova línia d’icones.
Disseny Unibody
Si la tendència no canvia, aquest cop toca canvi de disseny extern del terminal. Els prototips filtrats indiquen un disseny unibody. La teoria és que la part central metàl·lica uniria els laterals de l’iPhone amb la part posterior. D’aquesta manera, únicament les bandes superior i inferior en forma d’U funcionarien com a antenes, permeten el disseny unibody. A més, Apple abandonaria el vidre emprat en la part posterior de l’iPhone 4 i 4S front d’una carcassa metàl·lica, que tot i perdre vistositat i elegància, el faria més robust front a cops i caigudes.

Més Prim
El disseny unibody porta de la mà una reducció del gruix, respecte de l’actual iPhone 4S. Els rumors apunta a només 7,6mm de gruix, front els 9,6 de l’actual model. Si fos així, es convertiria amb el terminal mòbil més prim del mercat. Més que el gruix, el principal inconvenient que li trobo a l’actual iPhone és el pes. El gruix, segons com, fa que no tinguis la sensació de fragilitat que de vegades et pot donar un terminal molt prim.

Nou Processador
Amb cada renovació de l’iPhone, aquest ha incorporat un nou processador. Si la tendència és manté, el nou iPhone incorporarà l’actual processador A5X que munta el nou iPad. Si bé, es podria arribar a presentar un nou processador A6, o veig força complicat.

NFC
Si finalment Apple decideix incloure un xip NFC en el nou iPhone seria el detonant per a que aquesta tecnologia acabés de enlairar-se. No tant sols els pagaments amb el terminal arrencarien finalment, sinó moltes altres possibilitats en les que Apple hi està treballant des de fa temps.
NanoSIM
L’iPhone 4 va portar la microSIM, i sembla que el nou iPhone farà el mateix amb la nanoSIM. Un nou estàndard de targeta SIM que permetrà guanyar una mica més d’espai en el terminal.

Tecnologia LTE 4G
Aquesta tecnologia va arribar de la mà de la tercera generació de l’iPad, permeten arribar a velocitats de baixada de fins a 20Mb/s. Encara que a Europa, de moment, ens deixi indiferent aquesta tecnologia, els nord-americans podran notar una millora substancial en la velocitat d’accés a internet des del telèfon. Esperem que els operadors Europeus arrenquin definitivament el desplegament de la xarxa 4G ja que comença a haver-hi bastants terminals que incorporen un xip 4G.
Millors Càmeres
La qualitat de la càmera de l’iPhone 4S és sorprenen, però li falta un punt per a ser un substitut de les càmeres compactes tradicionals. Potser un flash més potent per a millorar les captures nocturnes, o una millor definició dels colors per a que siguin encara més reals. De qualsevol manera, si es millora la càmera en el futur iPhone, estarem davant d’un telèfon que permetrà oblidar-nos de la nostra compacta per sempre. Ja fa temps que faig les fotografies principalment amb el 4S, i n’estic molt content, però de vegades trobo que els hi falta una miqueta. Una millor càmera seria ideal. A més, també haurien de millorar la càmera frontal, que a dia d’avui encara segueix sent VGA i els resultats són francament dolents.

Bateria
Amb tot lo comentat anteriorment, pantalla més gran, ús de xarxes 4G, implica un consum superior de bateria. És per això que sembla necessari que el futur iPhone porti una bateria de major capacitat. El fet que el terminal tingui una pantalla de mides més grans, permetrà encabir-hi una bateria més gran. El que podem esperar no és una major duració que l’iPhone actual, sinó que amb totes aquestes novetats, la durada és mantindrà. Aquest segueix sent el taló d’Aquil·les dels smartphone i sembla que encara ningú ha trobat la solució.
Nou Connector Dock
Sembla que haurem de dir adéu al famós connector de 30 pins que ha acompanyat sempre els dispositius mòbils d’Apple des de l’arribada del primer iPod. Els rumors pronostiquen un connector més petit de 8 o 9 pins. Aquest fet comportaria un problema de compatibilitat amb la gran quantitat d’accessoris existents. Se suposa que Apple vendrà adaptadors, que a més de ser una solució poc estètica, implicarà passar per caixa.

Jack Reubicat
I finalment arribem al darrer punt, que és la nova ubicació del connector jack pels auriculars que abandona la part superior del telèfon, per a ubicar-se en la part inferior, tal i com succeeix amb l’iPod Touch.


Com podeu veure, tot i que no hi ha rés confirmat, i tot són rumors, ens podem fer una idea de com serà el nou iPhone i quines seran les seves principals novetats. Creieu que els canvis són suficients? Tornarà a ser un nou èxit de ventes de l’empresa de Cupertino? De qualsevol manera, queda francament poc per a sortir de dubtes.


Publica un comentari a l'entrada