Mastodon La nova càmera de l'iPhone 5 | Apple i altres

La nova càmera de l'iPhone 5




Un dels punts que més atenció centra en la presentació de nous smartphone és la seva càmera. En el cas de l’iPhone 5 poc se sabia sobre ella. Els d’Apple tenien davant un gran repte, ja que la del 4S ja era una molt bona càmera.

La primera sensació que es va endur la gent és que la nova càmera era la mateixa que la de l’iPhone 4S. Però no és totalment cert. El nou iPhone 5 té un gruix de només 7,6mm i per tant no és podia muntar la mateixa càmera. La resolució és manté en els 8 Mpx (3.264x2.448) i l’obertura focal de 2.4 també. Els canvis venen en la velocitat de disparar que és un 40% més ràpida, i a més, incorporar un mode dinàmic de capturar fotografies en condicions de baixa lluminositat, alhora que permet la detecció de cares fins a 10. Una altra novetat és l'utilització de zafir en la lent protectora, per a evitar que és deteriori amb el temps. Com podem veure, una millora d’una càmera que ja era francament decent per a un ús diari.

En quan a la gravació de vídeo, l’iPhone 5 grava a 1080p amb estabilitzador d’imatge que s’ha millorat lleugerament. El més novedós és la possibilitat de poder realitzar fotografies mentre estem gravant un vídeo. Rés que no fessin altres smartphones o càmeres de vídeo actuals, però benvinguda sigui aquesta nova possibilitat. Una alta millora és la inclusió d’un tercer micròfon amb el que silenciar els sorolls extern per a que la qualitat del so sigui major.




Una novetat que arriba amb iOS 6, i que també estarà disponible per a l’iPhone 4S, és la possibilitat de realitzar fotografies panoràmiques. De forma molt senzilla, i amb uns resultats francament impressionats, podem prendre fotografies de 240º amb fins a 28 Mpx. Ahir vaig fer algunes proves, i tot i que hi ha moltes alternatives a la App Store, la funcionalitat d’Apple està molt ben resolta i dóna molt bons resultats.

Per acabar, comentar que la càmera frontal de l’iPhone 5 finalment s’ha millorat, podent gravar vídeos a 720p. Les fotografies però seran de baixa qualitat degut a la mida de la lent.

Com podeu veure, actualització d’una molt bona càmera que ens permetrà capturar fotografies i vídeos de qualitat, ideal per un ús diari. No cal que us recordi que parlem d’un smartphone, i que per a resultats professionals cal que optem per una càmera rèflex o per a una videocamera professional. Però per la majoria de les nostres necessitats, la càmera de l’iPhone 5 complirà perfectament. A continuació us deixo una fotografia, sense processat, realitzada amb un iPhone 5.



Publica un comentari a l'entrada