Mastodon Apple presenta OS X Yosemite | Apple i altres

Apple presenta OS X Yosemite




Després d'haver fet el repàs a las principals novetats de iOS 8, avui és el torn de OS X Yosemite. El segon pilar de la conferència WWDC 14, i que a partir d'aquest any, anirà molt estretament lligat a iOS. Moltes de les novetats de la presentació van caure del costat del sistema operatiu per a Macs. I la veritat, és que ja era hora. L'havien descuidat una mica darrerament. Així que sense més dilacions passem a repassar les principals novetats.




Nou disseny: tali com s'havia filtrat, OS X Yosemite hereta el disseny minimalista i net de iOS 7. S'ha canviat la tipografia i s'ha implementat barres translúcides que donaran una sensació de continuïtat molt agradable. Yosemite és més net i clar.

Centre de notificacions: a partir d'ara, al igual de iOS 8, podrem afegir widgets d'aplicacions terceres, i d'altres funcionalitats.

Spotlight: ara, el cercador de OS X és molt més potent. Es podran realitzar previsualitzacions, tindrà connexió directa amb internet i ens donarà resultats online. A més, permetrà obrir aplicacions o documents concrets.

iCloud Drive: ja ho comentàvem ahir. L'aposta d'Apple per a lluitar contra Dropbox és diu iCloud Drive. A partir d'ara tindrem visió dels nostres documents i fitxers des de Finder.

Correu: una de les novetats més interessants de l'aplicació de correu és MailDrop, un sistema que permet enviar contingut que pesa molt. El funcionament és semblant a Wetranfer. El contingut adjunt es puja a iCloud i la persona que rep el correu trobarà la informació disponible a través d'un enllaç per a descarregar la informació. L'aplicació de correu incorporar també la possibilitat d'editar fotografies i documents directament des de l'aplicació.


Safari: s'ha redissenyat l'aplicació per a fer-la més net i accessible, deixant la barra principal per a accedir al favorits. També s'ha redissenyat les pestanyes de Safari, s'ha creat la navegació privada i s'ha millorat la configuració Html5 per a reduir el consum.

Continuïtat: una de les grans novetats de OS X i iOS. Com vaig comentar ahir, és la possibilitat de continuar treballant en un altre dispositiu d'Apple en qualsevol moment.




Missatges i trucades: ara podrem enviar missatges de text i de iMessage sense necessitat d'emprar l'iPhone. Ho podrem fer directament des del nostre Mac. També podrem contestar i realitzar trucades del Mac, ja que aquest es connectarà la nostre iPhone.

Handoff i Instant Hotspot: aquestes funcionalitats permetran fer AIrDrop entre iOS i OS X. A més, Instant Hotspor permet connectar el nostre iPhone de manera automàtica per a emprar-lo com un punt d'accés.

N'hi ha moltes més de novetats, però aquestes són les que crec més importants. Respecte a quins equips suportaran la nova versió de OS X, es comenta que seran els mateixos que actualment ha pogut actualitzar a OS X Mavericks. A més, OS X Yosemite seguirà sent totalment gratuït. Ara només queda esperar fins a la tardor per gaudir d'aquets nou sistema operatiu!

Publica un comentari a l'entrada