Mastodon The Walking Dead, l'eterna promesa | Apple i altres

The Walking Dead, l'eterna promesa


The Walking Dead és una sèrie de televisió basada en la sèrie de còmics homònima creada per Robert Kirkman i Tony Moore. El seu episodi pilot, de 60 minuts de durada, es va estrenar el 31 d’Octubre de 2010, coincidint amb la celebració de Halloween.

The Walking Dead narra la història de les conseqüències d’un apocalipsi zombi, centrant-se en un petit grup de supervivents que viatgen pels Estats Units en busca d’un lloc per a sobreviure. Després de despertar del coma en un hospital abandonat, el policia Rick Grimes se n’adona que el món que coneixia ja no existeix. Una epidèmia zombi de mides apocalíptiques va desbastar-ho tot. Rick es converteix en el líder d’un grup de supervivents que haurà de lluitar constantment per a sobreviure a l’atac dels “caminants”.


The Walking Dead va ser una de les sèries que va tenir més èxit el 2010, aconseguint una audiència per l’episodi pilot sorprenent. La campanya de publicitat que va dur a terme la cadena americana AMC va generar molta expectació. La gran inversió realitzada, una campanya de màrqueting inicial molt cuidada i un bon equip de guionistes van aconseguir que el llistó tant alt de primer episodi s’anés mantenint, més o menys, durant la primera temporada. Però aquí estava el problema. Van finalitzar la primera temporada amb més interrogants que respostes, deixant totalment oberta la segona temporada. Un moment molt crític, on segons les decisions que es prenguessin, podien potenciar aquesta sèrie o acabar fulminant-la.


La segona temporada es va estrenar, sota crítiques pel canvi de guionistes. Amb molta expectació per a veure com evolucionaria aquesta temporada amb el nou equip. Si bé el primer episodi no va ser perfecte, va tenir certs moments interessants, que feien intuir el bon camí que hauria de dur la sèrie per a atrapar encara més fidels. Però va ser un miratge. A partir del segon episodi la sèrie va entrar en un dinàmica molt negativa. Un dels pitjors problemes que està tenint aquesta segona temporada és l’excés de diàleg. La sèrie està deixant de banda el que realment vol la gent, que no és rés més que situacions de supervivència, i com no, algun zombi que faci quelcom més que caminar. El retall pressupostari que va patir la sèrie sembla que està llastrant el potencial d’aquesta. La primera meitat de la temporada ha sigut fluix, repetitiu i moltes vegades pesat. Rés a veure amb el conjunt de la primera.

En aquests moments la sèrie es troba en l’aturada de mid season dels Estats Units, i s’espera que cap al 16 de febrer torni a emetre’s. Esperem que la cosa canviï i d’una vegada per totes la sèrie arrenqui i agafi una bona dinàmica que acabi enganxant el públic. No pas com ara, una situació en la qual  la majoria de nosaltres, mirem la sèrie a l‘espera del moment en que passi quelcom d’interessant. Per a mi, i segur que a molts, The Walking Dead és l’eterna promesa de la sèrie que creiem que hauria de ser, o almenys, de la que la publicitat i el màrqueting ens va vendre. Seguirem esperant, això si, no sé fins quant.


Publica un comentari a l'entrada