Mastodon Integració d'iCloud a OS X Mountain Lion | Apple i altres

Integració d'iCloud a OS X Mountain Lion


iCloud va arribar al Mac el passat octubre amb l’OS X Lion, però no  amb totes les seves funcionalitats. En quedava una, de molt interessant, que s’ha resistit fins ara. Es tracta de Documents in the Cloud. Els desenvolupadors que ja han començat a jugar amb Mountain Lion han reportat que aquest nou sistema operatiu aporta la integració de documents en el núvol i la seva gestió.

OS X Mountain Lion oferirà un sistema de gestió d’arxius en el núvol en forma de quadre de diàleg d’Obrir i Desar des dels mateixos orígens de les interfícies gràfiques. El nou OS X permetrà desar els nostres documents en el núvol per a que estiguin perfectament sincronitzats entre tots els nostres dispositius d’Apple. El sistema és molt semblant a la gestió de documents de l’iPad en aplicacions com Pages, on a través d’un espai dins del nostre equip, veiem els arxius compatibles amb l’aplicació.


La creació de carpetes en Moutain Lion serà idèntica a la d’iOS, arrossegant un document sobre un altre. No sembla haver-hi limitació en el nombre de documents o carpetes, però de la mateixa manera que iOS, només es permet un nivell de jerarquia possible. No podrem crear una carpeta dins d’una altra.

Amb aquestes funcionalitats ja començo a veure iCloud com una competència a Dropbox. Fins ara, iCloud era simplement un sistema de gestió push de continguts entre dispositius d’Apple, relegat a cites del calendari, contactes i alguna cosa més. Però amb OS X Mountain Lion, iCloud pujarà a un nivell més alt, donant-nos accés a un espai en el núvol on desar documents i arxivar-los en carpetes d’una manera molt semblant a Dropbox. Apple està seguint les passes correctes, però segurament, van una mica tard. Si finalment Documents in the Cloud es converteix en una alternativa a Dropbox, ho haurà de fer molt bé i sobretot millor, ja que molts de nosaltres fa anys que emprem Dropbox i estem molt satisfets amb el servei que ens ofereix. Haurem d’estar atents a les novetats que es vagin filtrant de Mountain Lion d’aquí a l’estiu.


Publica un comentari a l'entrada