Mastodon Tens problemes amb l'iPhone? No tinguis por, restaura'l! | Apple i altres

Tens problemes amb l'iPhone? No tinguis por, restaura'l!


Tens problemes amb el funcionament de l’iPhone? No és molt comú, però de vegades passa, i el millor que pots fer és restaurar-l’ho.

El telèfon d’Apple no deixa de ser un petit ordinador, amb un gran Sistema Operatiu, però al cap i a la fi és un mini ordinador. A més, normalment no l’apaguem mai, l’hi instal·lem i desinstal·lem aplicacions constantment, fem fotos i esborrem les que no ens agraden, enviem centenars de WhatsApp, naveguem per internet,  i de tant en tant fem una trucada. És a dir, li donem un ús diari important. També cal afegir el fet que regularment Apple va llençant actualitzacions, i des de la versió 5.0 són Delta, és a dir, que es poden realitzar des del mateix terminal i que són incrementals, només s’instal·la la part nova del sistema operatiu. És per tot això, que si detectes que el teu iPhone fa alguna cosa estranya o el funcionament no és el normal, et recomano fer una restauració.


El primer que hem de fer, i això caldria fer-ho regularment, és fer una còpia de seguretat del contingut de l’iPhone. Per a fer-ho, cal que iniciem l’iTunes, connectem el telèfon, i pitgem el botó dret del ratolí un cop tinguem el cursor sobre el text del nostre iPhone de la columna de la dreta de l’iTunes. Quan surti el desplegable, triarem l’opció de “Desar un còpia de seguretat”. Quan acabi el procés, ja tindrem desada una còpia complerta del contingut del nostre iPhone. Per a comprovar que tot  hagi sortit bé, hauríem de veure, en la part central d’iTunes, una missatge que la darrera còpia de seguretat s’ha fet uns minuts abans.


Fet això, ja podem procedir a fer la restauració. Clickarem sobre el botó de Restaurar i acceptarem el Pop-Up que ens dirà que s’esborrarà el contingut del telèfon deixant-lo amb la configuració de fàbrica. Si no tenim la darrera versió del firmware descarregada a l’ordinador, es descarregarà llavors. Esperem a que es descarregui el software, si calgués, i llavors s’iniciarà el procés de restauració. Bàsicament, s’esborra tot el contingut de l’iPhone i s’instal·la el sistema operatiu de zero, aconseguim que tot els programes estiguin a lloc, i que es guanyi un mica d’espai recuperant zones de memòria del telèfon que han quedat molt gestionades.


Quan acabi el procés, es reiniciarà el telèfon. Amb la versió d’iOS 5.0 en endavant ens sortirà el menú de configuració del telèfon. Us recomano que no toqueu rés del telèfon. El primer que fa iTunes un cop es reinicia el telèfon es comprovar-lo i activar-lo. Molt possiblement us apareixerà un missatge d’error en la pantalla de l’iTunes dient que el telèfon no s’ha pogut activar per error de la SIM. No patiu. El que heu de fer és posar el PIN de l’iPhone, desconnectar-lo de l’USB i tornar a connectar-lo. iTunes comprovarà llavors el telèfon i l’activarà.


Ara només ens queda el darrer pas. Un cop activat el telèfon, iTunes detecta que és un telèfon nou i demana si el vols configurar com un nou iPhone o si vols recuperar la còpia de seguretat. Si la còpia que hem fet just abans del procés de restauració no és la que ens apareix per defecte, la cercarem en el desplegable que ens ofereix. Un cop la tinguem localitzada, li donarem al botó d’acceptar per iniciar el procés. El primer que farà iTunes es restaurar el continguts (idioma, missatges, fotografies, calendari, etc.). Un cop acabi ens apareixerà l’escriptori del telèfon i començarà la instal·lació de les aplicacions, la música, els llibres i les pel·lícules. Aquest darrer pas pot ser una mica llarg segons la quantitat d’informació que teníem en el nostre telèfon.

Quan tot acabi, tindrem el nostre iPhone restaurat, amb la mateixa informació, una mica més d’espai lliure, i  funcionant correctament. No és un procés que calgui fer sovint, però si no l’hem fet mai, pot ser que serveixi per a recuperar l’agilitat que hagi perdut el nostre iPhone. Si teniu qualsevol dubte del procés no dubteu a fer els comentaris que vulgueu.

PD: Dedicat a la meva amiga instagramer!!Publica un comentari a l'entrada