Mastodon Com afecta als usuaris el nou model de negoci de Vodafone | Apple i altres

Com afecta als usuaris el nou model de negoci de Vodafone



Vodafone va canviar a principis d’abril el seu model de negoci. Nou programa de fidelització dels actuals clients, eliminació de subvencions per a captar nous clients, noves condicions de finançament sense interessos i de penalitzacions per a incompliment de permanència. I com afecten aquests canvis als usuaris?

Doncs des d’ahir, si no ets client de Vodafone, ja no et “regalaran un mòbil per a fer una portabilitat. El que si que podràs fer és aconseguir un finançament del preu del terminal, sense interessos, amb la qual cosa seguiràs pagant una tarifa com abans més les quotes del mòbil. Per contra, tots els clients de Vodafone, amb més d’una any d’antiguitat, si que podran renovar el telèfon des de 0 euros amb les tradicionals subvencions gràcies al nou programa “Renova amb avantatges”. Un nou sistema per a canviar de terminal molt atractiu, sempre que agafis una tarifa de consum mínim concret i signis una nova permanència. A partir d’ara, les “bones condicions” que s’oferien als nous clients queden reservades pels “clients fidels”. La finalitat no és una altra que mantenir els clients evitant que les promocions d’arribada a un nou operador animin a fer el canvi.

D’altra banda, hi ha hagut un ajust de les tarifes de Vodafone, intentant fer-les competitives per a la gent que prefereix adquirir el telèfon lliure. Tot i així, de moment segueixen sent més atractives les ofertes dels OMV. Les tarifes de Vodafone segueixen subvencionant dispositius als seus clientes, i per tant suportant el cost del telèfon. Tot i així, si els clients d’OMV se senten cridats pels números VIP il·limitats o per la reducció de la velocitat, podran obtenir un descompte del 15% en la tarifa sempre que signin una permanència de 12 mesos. Unes condicions una mica més dolentes que les que hi havia fins ara, on s’oferia un 25% de descompte.

Com podeu veure, els operadors estan “intentant” canviar el model de negoci tradicional, que segons ells ja no s’aguantava. Els tres principals actors de la telefonia mòbil del nostre país mouen fitxa, i aquest cop buscant cuidar el client fidel. Un moviment, que per mi, fa massa temps que ja haurien d’haver fet. Estant recollint el que han sembrat. Ells han fomentat el negoci de la portabilitat, i de les contraofertes per a no fer-a. I ara diuen que és un model que no funciona. Potser s’ho haurien d’haver pensat millor. El “pan para hoy, hambre para mañana” és el que té. Espero que canviïn les coses. Que la fidelització serveixi per alguna cosa. Que deixin de banda la subvenció dels terminals, i se centrin en oferir millors serveis i millors tarifes. A veure que passa finalment d’aquí a l’estiu, quant les tres operadores hagin ensenyat totes les cartes.




Publica un comentari a l'entrada