Mastodon Line arriba amb força. Whatsapp no t'adormis! | Apple i altres

Line arriba amb força. Whatsapp no t'adormis!




Que Whatsapp és el rei de la missatgeria mòbil ningú no ho dubte. Però darrerament està donant símptomes del que s'anomena morir d'èxit. El servei ha patit unes quantes caigudes en els darrers mesos, i les actualitzacions del programa, inclosa l'adaptació a les 4" de l'iPhone 5, brillen per la seva absència. És un sistema de comunicació diari entre persones més important, present en tots els smartphones actualment. Inclús moltes persones han adquirit un terminal nou per a poder instal·lar l'aplicació. Però esperem que els responsables de Whatsapp no s'adormin, torres més altes han caigut, sense anar més lluny, qui havia de dir que Messenger acabaria desapareixen (actualment està integrat a Skype) i el seu ús seria residual.






Doncs bé, la competència se n'ha adonat, i han començat a aparèixer alternatives cada cop més interessants. Una d'elles, que molts pronostiquen que podria arribar a ser el nou Whatsapp és Line. Una aplicació japonesa sorgida del desastre del tsunami al japó, on les comunicacions de veu van caure i només es podien fer servir comunicacions de dades. El punt fort de Line és que aglutina el millor de diferents aplicacions. Tenim missatgeria al estil Whatsapp, trucades per IP com Viber, i una mica de la vessant de les xarxes socials com Facebook. Tot a la mateixa aplicació.




Line permet enviat missatges, fotografies i vídeos a través de comunicacions de dades, sent aquests enviaments gratuïts. A més, per a tots aquells que els agrada els emoticons, Line ofereix el que diuen Stickers, uns ninots més grans i vistosos. Personalment, no sóc fan d'aquestes coses, però segur que a més d'un els hi fa gràcia. Com he comentat, en la mateixa aplicació podrem fer trucades de VoIP, sense cap cost. Line incorpora, a més, un TimeLine, o petit mur, on poder compartir el nostre estat. Per acabar, i no menys important, Line té la possibilitat d'instal·lar un client en un PC o Mac, podent seguir la conversa des del nostre ordinador.

Actualment, Line té més de 74 milions d'usuaris en tot el món, i està present en més de 230 països. Són molts usuaris, però de moment està lluny de les xifres de Whatsapp. Una altre punt fort és que l'aplicació està disponible per a totes les plataformes: iOS, Android, Blackberry, Windows Phone, i amb clients per a PC o Mac.

Per acabar, només dir que Line és gratuïta, així que si voleu provar-la no us costarà rés. Qui sap si en un temps, acaba sent el nou Whatsapp.


Publica un comentari a l'entrada