Mastodon There's an App for that! i 2 i 3 i 4!! | Apple i altres

There's an App for that! i 2 i 3 i 4!!




L’App Store és la botiga d’aplicacions per a mòbils més gran que hi ha a dia d’avui. Pots trobar qualsevol cosa que vulguis. Arrel d’això va sorgir el lema de “There’s an app for that!”. Perquè si les aplicacions que tens per defecte amb l’iOS, no et permeten fer una cosa, segur que hi ha una aplicació a la App Store que t’ho permetrà fer. Moltes vegades serà de pagament, però també podem trobar una aplicació que sigui gratuïta i també ho faci.

Fins aquí tot perfecte. Tenim uns molt bons dispositius d’Apple que es potencien amb les aplicacions de la seva botiga. Però quin és el problema que m’estic trobant darrerament: que no hi ha cap aplicació que compleixi totes les meves necessitats per a un tema concret. És a dir, necessito dos o tres aplicacions per a temes determinats. L’exemple més clar és l’apartat de la fotografia. Per a fer fotografies empro l’aplicació ProCamera, per a retocar-les, sobretot amb fotografies amb poca llum, acostumo a fer servir Camera+, si vull donar-li un toc retro haig d’obrir Instagram, però si vull gravar un vídeo em va bé l’aplicació de fotografia que ve per defecte a l’iPhone.




Això no tant sols em succeeix amb la fotografia. Actualment tinc 4 aplicacions per a consultar el temps i la seva previsió, 3 per a calendaris, cadascuna amb les seves prestacions i funcionalitats adients per a diferents situacions. I així amb la majoria de funcionalitats de l’iPhone. A més, aquestes aplicacions les vaig renovant a mesura que n’apareixen de noves, més boniques i amb més funcionalitats, però de vegades no les pots substituir i les has d’anar complementant. Al final tenim desenes d’aplicacions que fan més o menys el mateix però que no podem fer neteja perquè en algun moment ens caldran.

Això significa que tenim un telèfon ple d’aplicacions, o de carpetes amb aplicacions similars. Una administració i gestió de les aplicacions complicada. Cal ser molt ordenat per a tenir totes les aplicacions desades de manera que sigui fàcil trobar la que ens cal i poder permutar entre elles. La enorme App Store ha provocat això, i l’iOS actual no facilita aquesta gestió. No sé quina seria la solució, però caldrà que Apple pensi, i ho faci aviat. Potser una manera de poder dir a l’iPhone, quina aplicació volem que el telèfon faci servir per a cada situació, podria ser una solució. No ho sé, però crec que caldria que Apple es plantegés una solució per aquest problema. No us sembla?

Publica un comentari a l'entrada