Mastodon Apple presenta l'iPhone 5S | Apple i altres

Apple presenta l'iPhone 5S




El dimarts passat es va fer la keynote d’Apple, on es van presentar els rumorejats iPhone 5C i iPhone 5S. El primer orientat a un públic més jove, i el 5S com a terminal de gamma alta. I així va ser. L’iPhone 5S és una actualització de l’iPhone 5. Però ha sigut una actualització important? A veure que n’opineu.

La primera novetat, tot i que no l’hauria d’incloure, són els nous colors: plata, or i “gris espacial”. S’hi afegeix el nou color or, que per cert trobo bastant lleig, i s’ha modificat el to del de color negre, ja que patia massa el desgast de ratllades. I per la part exterior poques coses més.




La renovació ha vingut en les entranyes del terminal. S’ha millorat el processador, sent ara un xip A7 de 64 bits. L’iPhone 5S és el primer mòbil que tindrà un processador d’aquestes característiques. Això el fa un terminal molt i molt ràpid. Si el comparem amb l’iPhone original, és 40 vegades més ràpid. A més del xip A7, incorpora un co-processador M7, dedicat al moviment. D’aquesta manera, s’allibera el processador principal, relegant al segon el registre continu del moviment. Això obre la via a una infinitat d’aplicacions pensades en l’esport.




La càmera és un altre element que a cada generació millora. La del 5S porta una lent de 5 elements amb una obertura F2.2, un sensor amb una àrea activa un 15% més gran (reduint el soroll i augmentant la qualitat), alhora que manté el número de megapíxels en 8. Les millores però, han arribat de la part no mecànica. El nou iPhone 5S podrà capturar diverses imatges i triar la que hagi quedat millor enfocada. De manera automàtica farà el balanç de blancs, l’exposició, etc. A més crea un mapa dinàmic de tons, una matriu d’autoenfoc amb 15 zones i el flash amb tons per a millorar les fotos.

Aquesta mateixa càmera permetrà gravar vídeo a 120 fps, podent reproduir seqüències en càmera lenta. Això sí, ho farà a 720p i no 1080p, però tot i així, és una barbaritat.




I finalment arriben a la gran novetat, el sensor biomètric anomenat Touch ID. Aquest escanejarà les capes de la pell per a identificar l’usuari, evitant haver d’introduir el codi de seguretat de 4 dígits. Aquest sensor és la porta pel pagament amb el mòbil i d’infinitat d’aplicacions que estan per venir.

Aquestes són les principals novetats. Que us han semblat? Justifiquen un canvi? Teniu temps per pensar-ho, ja que  el nostres país no ha estat agraciat amb la primera remesa. De moment és desconeix quan arribarà. Podria ser a l’octubre com el desembre. Us aniré informant!

Publica un comentari a l'entrada