Mastodon Una setmana amb l'iPhone 5S | Apple i altres

Una setmana amb l'iPhone 5S




El divendres passat vaig ser un dels afortunats en aconseguir un iPhone 5S,  de la capacitat i color que volia. Si bé els rumors comentaven que hi hauria poques unitats disponibles, el cert és que els treballadors de l’Apple Store em van comentar que n’havien rebut bastants. Tot i així, el mateix divendres es van exhaurir.




Tenia moltes ganes de provar el nou iPhone. Tot i ser una actualització de l’iPhone 5, hi ha bastantes novetats i prou importants per a fer el salt. El primer que volia provar era el sensor Touch ID. La configuració és molt senzilla, i el registre dels diferents dits prou ràpida. Però el que és realment sorprenen és la velocitat i la fiabilitat en que reconeix les empremtes. Mai havia posat codi de desbloqueig al iPhone, per la lentitud d’introduir-lo cada cop. Però amb el Touch ID vaig tant ràpid com fer el gest de desbloquejar. Ara porto el telèfon més protegit.




La càmera també era una de les novetats que més m’interessaven. Sobretot les situacions amb poca llum i la possibilitat de enregistrar vídeos a 120fps. Respecte de les fotografies amb poca llum, ofereix dos opcions, sense flash o amb el nou flash True Tone. En el primer cas, en que no emprem flash, la càmera agafarà 4 fotografies amb diferent enfoc i balanç de blanc i les combinarà per a aconseguir una foto més nítida i lluminosa. En el casos de poca o nul·la llum, s’activarà el nou flash True Tone que ajustarà el to del flash per a obtenir una fotografia amb els colors més naturals. Respecte de la gravació de vídeo en 120 fps, haig de dir que es francament senzill i s’obtenen un resultats de molta qualitat. Enregistrem un vídeo, i després escollim quina part o la totalitat del vídeo volem a càmera lenta. Molt i molt interessant.

A banda d’aquestes dues novetats, el nou iPhone 5s incorpora un xip A7 de 64 bits. El rendiment de iOS 7 és espectacular, però caldrà esperar a que els desenvolupadors vagin compilant les seves aplicacions al nou processador. Haig de dir que jocs com el FIFA 14 van realment ràpids i fluids en l’iPhone 5S.

A més del nou A7, el nou iPhone incorpora un xou xip M7 encarregats d’alliberar al processador principal de les funcions de gestió de localització del telèfon i de l’acceleròmetre i giroscopi. Això es tradueix en una millora significativa de la durada de la bateria. Amb les mateixes aplicacions i amb un ús similar, el nou iPhone 5S m’aguanta un 25% més que l’iPhone 5. Millora important en l’apartat de durada de la bateria.

De moment no he pogut provar gaire més coses. A mesura que vagi provant i analitzant les bondats del nou iPhone 5s aniré ampliant la informació. Això sí, amb només una setmana amb ell, haig de dir que és un telèfon francament bo i que a banda de la mida de la pantalla , podríem dir que és un dels millors smartphone del mercat.


Publica un comentari a l'entrada