Mastodon iOS 8. Què t'està passant Apple? | Apple i altres

iOS 8. Què t'està passant Apple?




El passat 17 de setembre, Apple va alliberar la vuitena versió de iOS, el seu sistema operatiu per a dispositius mòbils. Com es llegia al seu web, el sistema operatiu més avançat. I no van mal encaminats. iOS 8 revoluciona el sistema, fent-lo més obert i configurable. Peticions que fa anys que molts usuaris reclamen. I Apple, finalment, els ha escoltat.

iOS 8 és un salt important. Moltes coses s’han hagut de repensar, canviar i millorar. La feina ha sigut molt gran. Però tot i així, hi ha coses que no podem passar.

Com cada nova versió de iOS, hi ha petits errors que s’han colat i cal arreglar. En el cas de iOS 8, un dels més molest és que molts mans lliures del cotxe deixen de funcionar. No tots. És aleatori. I jo en sóc un dels afectats. A més, hi ha altres petits errors, alentiments del sistema, tancaments inesperats d’aplicacions, rés que no sigui “normal” en una nova versió de sistema. Però el més greu és el que va passar ahir, i que marca un punt d’inflexió que serà difícil de fer oblidar. Ahir, Apple, en un afany de demostrar que ràpidament podia arreglar els problemes, va alliberar la versió 8.0.1. I va ser un desastre.

Minuts després de posar a disposició la nova versió, usuaris d’iPhone 6 i 6 Plus reportaven que s’havien quedat sense cobertura mòbil i el sensor Touch ID deixava de funcionar. Només 1 hora després, Apple eliminava l’actualització. Deu haver sigut un dia llarg a Cupertino. Aquest matí, Apple feia un comunicat a tots els possibles afectats, informant de com baixar a la versió 8.0, on en principi tot tornava a funcionar, excepte l’aplicació de Health. El comunicat lamenta el succeït i informa que en breu estarà disponible la versió 8.0.2.

Què està passant Apple? On està el problema? Sóc conscient que a cada versió el sistema operatiu és molt més complexa, que cada dia teniu més dispositius ja que voleu que el màxim nombre d’aquests s’actualitzi a la nova versió (això és d’agrair), que esteu en plena finalització de OX Yosemite, que esteu treballant com a bojos per treure l’Apple Watch. Tot això ho sabent i  som conscients. Us agraïm molt l’esforç. Però hi ha una cosa, que està en l’ADN d’Apple i no es por perdre. El que més ens agrada és que les coses funcionin i funcionin bé. Aquesta és la màxima d’Apple i no és pot oblidar mai. Els usuaris d’Apple no tenim mai les darreres tecnologies ni funcionalitats, però les que tenim funcionen i de la millor manera. No ho oblideu mai! Aquesta confiança cega que molts tenim en que quan es fan les coses a Apple és fan bé no es pot perdre. El que va passar ahir és una errada i gran, i pel bé d’Apple, esperen que només quedi en una anècdota de mal gust.


Publica un comentari a l'entrada