Mastodon iOS 5: Notificacions | Apple i altres

iOS 5: Notificacions


El primer post sobre el futur sistema operatiu pels dispositius mòbils de Apple està dedicat al nou centre de notificacions. El nou iOS 5 vindrà carregat de novetats, més de 200, però crec que una de les més importants, pel ser ús diari, és la nova manera de veure i gestionar les notificacions.


En el nostres dispositiu iOS rebem notificacions de tot tipus: correus electrònics, missatges de text, sol·licituds, etc. I el principal problema és que fins ara aquestes notificacions han sigut intrusives i difícilment gestionables. Si ens trobem al mig d’una partida, llegint un ebook o consultant una pàgina web, les notificacions apareixen en primera plana, interrompen el que s’estava fent. Si decidim consultar-la es tancarà el que estàvem realitzant per a mostrar-nos la informació rebuda, i si per contra la tanquem, desapareixerà, quedant un indicador vermell en el springboard. Com podem veure, el gran problema del sistema actual és la interrupció que provoca rebre una notificació.


Per a solucionar el problema de la interrupció, les noves notificacions apareixeran breument en la part superior de la pantalla sense interrompre el que s’està realitzant. D’aquesta manera, la notificació no interromprà el que estem fent, i podrem decidir si la consultem o esperem un moment fins que desaparegui.


Un altre problema de les notificacions actuals, és que no es trobem unificades ni ordenades, perden moltes vegades les primeres notificacions rebudes i no consultades. El nou centre de notificacions permetrà organitzar-les i gestionar-les de forma molt senzilla. Només caldrà lliscar el dit cap avall des de la part superior de la pantalla per a que aparegui el centre de notificacions. Un cop aquí, se’ns mostraran totes les notificacions i podrem triar quines volem veure.A més de les notificacions, es podrà consultar informació sobre borsa i el temps, podem en un futur una mica més llunyà incloure altres widgets en el centre de notificacions. Això serà tasca dels desenvolupadors.
És cert que Apple no ha inventat rés, sinó que s’ha inspirat en sistemes com Android o WebOS, o fins i tot en aplicacions que ja existien a Cydia. Però el que si que és cert, és que quan implementa una nova funció en iOS ho fa de manera eficaç, vistosa i sobre tot funcional .

Posted from my iPad

Publica un comentari a l'entrada