Mastodon Què és iTunes Match? | Apple i altres

Què és iTunes Match?


Ahir es va alliberar la versió 10.5.1 d'iTunes, i amb ella el llançament definitiu d'iTunes Match, de moment als EEUU. Però què és iTunes Match? Doncs un sistema per a analitzar la nostra biblioteca de música personal que tinguem emmagatzemada, i que després cerca coincidències en el servidors d'Apple. Cada cançó que Apple identifica com una de les existents en el seu catàleg musical, la substitueix per la que disposa i a més la fa disponible en el núvol per a la resta de dispositius. La nova cançó que tindrem serà un còpia coincident a una qualitat de 256 Kbps en format AAC i lliure de DRM. En el cas que no hi hagués coincidència en algunes cançons, aquestes s'afegeixen als servidors d'Apple per a que la puguem emprar i descarregar en qualsevol dispositiu.

Com podeu veure, iTunes Match és una preciosa eina per a legalitzar la nostra biblioteca. Tota aquella música no adquirida lícitament, o que no provingui dels nostres CD's, passarà a ser totalment legal. I tot això per un preu més que raonable de 24,99$ anuals o uns 15€ anuals al canvi. Algú pot dir que és un preu ridícul, però cal veure-ho d'una altra manera. Els usuaris actualment  ja disposem de certa música descarregada il·legalment, per la qual no paguen rés. Amb iTunes Match, les discogràfiques americanes, almenys, rebran una part del 24,99$.

Aquest servei també es pot veure com un incentiu per a continuar descarregant música de forma il·legal i després legalitzant-la amb iTunes Match. Suposo que els senyors d'Apple hauran fet els seu números, i consideraran que 24,99$ és un preu raonable per a permetre aquesta pràctica. Tot i així, hi ha un límit de música que pot estar disponible a iTunes Match, que són 25.000 cançons. Més que suficient, tenint en compte que jo només disposo de 2.800 i considero que ja en tinc moltes.

Com he comentat abans el servei està només disponible als EEUU. França, Alemanya i Anglaterra, com sempre, semblen els països més ben posicionats per a rebre el servei en breu. Per desgràcia, el nostre país, amb la seva política d'estretes mires en quant a la cultura del coneixement i divulgació de continguts, farà que aquest servei no vegi la llum en molt de temps. Esperem que Apple es quadri i forci a les discogràfiques a estreny-se el cinturó i acceptar mesures com aquestes, que al final, ens beneficien a tots.


Publica un comentari a l'entrada