Mastodon Avatar + Jurassic Park = Terra Nova ? | Apple i altres

Avatar + Jurassic Park = Terra Nova ?


Terra Nova és una sèrie nord-americana de la cadena Fox que es va estrenar el passat 26 de setembre de 2011. A Espanya va arribar fa un mes a través del canal de Fox Espanya, i poc després ho va fer a Cuatro.

La sèrie es situa inicialment en l'any 2149, on els humans es troben en perill d'extinció degut a la superpoblació i la mala qualitat de l'aire. La solució, però, es troba en una esquerda en l'espai-temps, que permet enviar  grups humans fins al període cretàcic, 85 milions d'anys abans en el passat. La seva missió és salvar la humanitat, però la vida a Terra Nova no serà fàcil. Els dinosaures i un grup d'humans que es van separar del grup els hi posaran les coses difícils.

Terra Nova es basa en l'idea original de l'escriptora britànica Kelly Marcel. A diferència de Jurasic Park, està rodada a Australia i no a Hawaii. Cada episodi té una durada de rodatge de entre 8 i 9 dies, similar a altres sèries, però la postproducció de Terra Nova té una durada 6 setmanes, el doble que el promig d'altres sèries. Un cost de producció molt elevat que sembla ser el gran problema de la sèrie per a la seva renovació.

La sèrie és una combinació d'Avatar i de Jurassic Park, amb l'ombra d'Spielberg de fons. A primera vista, la combinació d'elements i la gran inversió realitzada per aquesta sèrie, l'hauria d'haver catapultat com la sèrie de la temporada, però no ha sigut així. La idea és bona, els elements i efectes visuals són molts aconseguits, el ritme de la sèrie és ràpid. Llavors, que ha passat? Potser ha sigut la comparació que s'ha fet de la sèrie amb superproduccions com Avatar o Jurassic Park, o potser ha sigut el cost elevat de producció de la sèrie unit a una audiència acceptable per a produccions menys costoses. De qualsevol manera, el fet és que Terra Nova es troba penjant d'un fil, i tot i que no ha sigut cancel·lada, la seva segona temporada encara no ha sigut aprovada.

El que està clar, és que el nivell de les sèries ha crescut enormement en els darrers anys. I l'exigència ha seguit camins paral·lels. Terra Nova és una bona sèrie. Entretinguda i visualment atractiva. Però les cadenes han de fer tria, i és llavors quan el que prima són els números. Terra Nova ha tingut un bon nivell d'espectadors, suficient per a renovar per una segona temporada. Però l'alt cost de la seva producció l'està llastrant. Esperem que finalment Fox li doni un oportunitat, ja que és una sèrie molt ambiciosa i amb gran potencial.
Publica un comentari a l'entrada