Mastodon Tindrà el nou iPhone una pantalla més gran? | Apple i altres

Tindrà el nou iPhone una pantalla més gran?




Tindrà el nou iPhone una pantalla més gran? De tant dir-ho al final ens ho creurem. I és que els rumors al voltant del nou iPhone no paren. El darrer que ens arriba, afirma que Apple ha començat a encarregar unes noves i més grans pantalles, que tindrien com a mínim 4 polzades, front les 3,5 actuals. Segons es llegia ahir al Wall Street Journal, el redisseny es dona quasi per fet i després de 5 anys sembla que finalment la pantalla creixerà. La mida de l’actual iPhone és la mateixa que la del primer model llançat el 2007. El mercat està evolucionant, i vulgui o no ho vulgui l’usuari final, el seu smartphone ha de tenir una pantalla enorme. No prima la usabilitat ni la comoditat, és una qüestió de que “lo últim” és això.

Apple va confirmar que estava treballant amb diversos tipus i mides de pantalles, i a més de diferents fabricants. No sé que dir, no veig clar un canvi radical en aquest sentit. Apple és molt conservadora, li costen els canvis. A més, no li agrada seguir les tendències del mercat, les ha de marcar ella. Aquest d’orgull que tenia la companyia quan qui governava era Steve Jobs no sé si s’ha perdut amb Tim Cook. Potser les coses han canviat. Potser ara Apple marcarà unes línies i n’aprofitarà d’altres que segueixi el  mercat. No ho acabo de veure.

Un altre punt que cal tenir en compte és la fragmentació. El mal endèmic d’una plataforma oberta con Android. Quan un desenvolupador crea una aplicació per iOS l’ha de provar en 4 dispositius, l’iPhone i l’iPad amb pantalla retina i sense. Quan fan la mateixa aplicació per a Android l’han de provar en més de 20 dispositius diferents. Un nou iPhone amb nova mida de pantalla afegiria un nou dispositiu a tenir en compte. És cert que només seria un petit esforç pels desenvolupadors, però al cap i a la fi un esforç. Apple cuida als creadors d’aplicacions. És la seva principal font d’ingressos i cal tenir cura de ella.

En fi, rumors i més rumors. No serà fins al dia de la Keynote en que sabrem realment el que ha pensat Apple pel nou iPhone. Si bé un petit i discret  augment de pantalla no em semblaria malament, espero que els canvis i millores arribin per una altra banda. Sorpreses com la presentació de Siri són les que realment m’agraden i espero.

Publica un comentari a l'entrada