Mastodon iOS 6, una gran renovació del sistema operatiu mòbil d'Apple | Apple i altres

iOS 6, una gran renovació del sistema operatiu mòbil d'Apple




La Keynote ens va portar moltes novetats, i un dels plats forts va ser la presentació de la versió 6 de l’iOS, el sistema operatiu mòbil d’Apple. El seu llançament està previst per la tardor, on segurament es presenti el nou iPhone, però de moment ja coneixem moltes de les seves novetats. Com diu Apple:

iOS 6 continuaa el ràpid ritme d’innovació d’Apple que està ajudant a reinventar el telèfon i crear la categoria iPad, oferint la millor experiència mòbil disponible en qualsevol dispositiu”.

El nou iOS 6 incorporarà més de 200 noves característiques. Les principals novetats són les que passo a descriure a continuació:

Mapes: Els rumors s’han confirmat, i el divorci amb Google és una realitat. Apple ens oferirà una nova aplicació completament nova qui incorporarà navegació assistida per veu i integració amb Siri. Uns cuidats mapes, amb un espectacular mode 3D, cerques locals i anàlisi de trànsit en temps real amb notificacions d’accidents.



Siri: L’assistent per veu es torna més llest. A més d’haver aprés nous idiomes com l’esperat castellà, Siri podrà realitzar noves funcions. No tant sols li podrem preguntar “quan queda per arribar”, sinó que ens informarà de resultats esportius, de pel·lícules e inclús ens permetrà reservar taula en un restaurant. A més, podrà publicar en Facebook i twitter, o fins i tot executar aplicacions.



Integració amb Facebook: De la mateixa manera que Twitter ho va fer amb l’iOS 5, la versió 6 ens porta la integració de Facebook. No tant sols permetrà publicar el nostre estat, sinó que també integrarà els calendaris i contactes, i podrem compartir des de l’App Store les nostres aplicacions favorites.

Compartir fotos en streaming: A partir d’ara podrem compartir les nostres fotografies de una manera més simple amb altres dispositius iOS, Macs i televisors amb Apple TV.

Passbook: Una nova aplicació en la que podrem emmagatzemar les nostres targetes, cupons, entrades i bitllets. Les possibilitats són tremendes: obtenir descomptes, anar al cine sense entrada, conèixer l’estat del proper vol, etc.

Facetime soobre 3G: A partir d’ara ja no caldrà tenir una xarxa WiFI per a poder fer una vídeo trucada.

Millores en Mail: Possibilitat d’incloure vídeos o fotos en el correus amb pocs passos, definir usuaris VIP els correus dels quals apareixen destacats i a més disposen d’una safata pròpia.

Millores en Safari: Arriba la sincronització de pestanyes mitjançant iCloud entre dispositius amb iOS 6 o OSX Mountain Lion, mode a pantalla complerta, llistes de lectura offline, o fins i tot la possibilitat de pujar imatges o vídeos des de la nostra llibreria.

Funció No molestar: És confirma la funcionalitat de No molestar que elimina els avisos de trucades i notificacions dins d’una horari establert. El millor, no obstant, és poder crear excepcions, com per exemple, si algun truca més de dues vegades, que permeti que soni la trucada.



Funcions de trucada: Quan rebem una trucada podrem enviar un missatge a la persona que ens truca, o fins i tot, posar un recordatori per a retornar la trucada.

Com podeu veure, moltes novetats i molt interessants. La beta està disponible pels desenvolupadors. Espero en uns dies tenir un moment per a descarregar-la i provar-la. Ja us aniré informant del seu funcionament i de quina opinió em mereixen les novetats presentades.


Publica un comentari a l'entrada