Mastodon Scott Forstall deixarà Apple l'any vinent | Apple i altres

Scott Forstall deixarà Apple l'any vinent




Ahir ens vam anar a dormir amb una noticia sorprenen. Scott Forstall, responsable d’iOS, i John Browett, responsable de les botigues Apple Store, deixaran la companyia en breu. Si bé John Browett portava poc temps a Apple, i les seves darreres decisions sobre la gestió de les botigues havien tingut una mala rebuda, Scott Forstall és un dels pilars importants de la companyia, i per a molts, el futur successor d’Steve Jobs.

Però que ha passat per a que Apple prescindeixi d’Scott? Sembla ser que un dels motius del seu acomiadament ha sigut el rebuig a signar una carta de disculpa per les errades dels mapes d’iOS 6, un del pilars importants de la renovació del sistema operatiu d’aquest any. Segurament aquest fet ha sigut la gota que ha fet vessar el got. És ben sabut que Scott té un caràcter “especial”, molt semblant al d’Steve Jobs, i que la seva relació amb Tim Cook s’havia enrarit. Un altre motiu, tal i com es comenta en els medis digitals, és la mala evolució que ha tingut Siri durant aquest any. El servei que havia de catapultar el sistema operatiu mòbil d’Apple no acaba de funcionar, i cada dia sembla funcionar pitjor. Si li sumen la mala rebuda dels Mapes d’Apple i la poca evolució del sistema operatiu iOS darrerament, sembla “lògic” que Apple hagi volgut prescindir d’Scott.

En la meva humil opinió, Scott Forstall és mereix tot el meu reconeixement. És el principal responsable de la creació d’iOS, i no oblidem que va ser el sistema que va revolucionar la telefonia mòbil tal i com la coneixem avui. És cert, que han passat 5 anys i la seva evolució ha sigut cada cop més lenta, i que les darreres apostes, Siri i Mapes, no han convençut. Calia un cop de volant per a redreçar la situació, però potser un acomiadament ha sigut una decisió massa “radical”. Només el temps ens ho dirà. A partir d’ara, John Ive serà el responsable també de la part d’iOS. Esperem que aporti noves idees que tornin a donar aire a l’iOS.

Publica un comentari a l'entrada