Mastodon Telegram aconseguirà destronar Whatsapp? | Apple i altres

Telegram aconseguirà destronar Whatsapp?




Durant l’any passat vàrem viure moments en el que semblava que Whatsapp podia perdre el tron en missatgeria mòbil. Line ho va intentar, però en poques setmanes vam comprovar que, tot i que molts se la van instal·lar, pocs l’utilitzaven habitualment.

Ara, ens arriba un nou Whatsapp-killer anomenat Telegram, un client de missatgeria mòbil gratuït i basat en codi lliure. Aquest servei es basa en diverses coses: la seguretat i privacitat del missatges, i l’emmagatzematge en el núvol. Telegram es preocupa de xifrar tots els missatges i arxius que enviem, oferint també la possibilitat de crear un xat privat, on el missatges tenen una data de caducitat. A més, Telegram permet sincronitzar els diferents dispositius, de manera que podrem iniciar o continuar una conversa des del nostre telèfon, tablet o ordinador.




A diferència de Wahtsapp, Telegram es basa en el nostre número de telèfon, per a configurar el compte en qualsevol dispositiu. Al demanar accés, rebrem un codi per SMS al telèfon per a validar el compte. Cal tenir instal·lat la aplicació al telèfon, per poder activar la resta de serveis. Si algú intenta registrar el servei amb el nostre número de telèfon, rebren un missatge avisant-nos de l’intent.

De moment el tinc instal·lat en l’iPhone i he provat un client de Telegram per a Windows. La sincronització és perfecte i el servei rapidíssim. Cal dir que a diferència de Whatsapp, Telegram té servidors repartits pel tot el món. Això comporta més velocitat i sobretot redundància front de caiguda de servidors.

No us oblideu d’aquest nom: Telegram. Se li augura un futur molt i molt interessant. Serà gratuït per a sempre, i al ser de codi lliure, moltes aplicacions i integracions arribaran en poc temps.

El podeu descarregar, de manera gratuïta,  a través del següent enllaç: Telegram.


Publica un comentari a l'entrada